AMSTERDAM - FC Marlène is vrijdagavond onderuit gegaan bij koploper ASV Lebo De ploeg van coach Carlo van der Waals vergooide kort nu rust een in de eerste helft opgebouwde voorsprong en verloor uiteindelijk met 6-3.

ASV Lebo had dit seizoen nog geen punt laten liggen, maar de Heerhugowaardse gasten gingen in Amsterdam prima van start. Via Ismael Hamdaoui en Wessel Verhaar werd een 0-2 voorsprong genomen en in die fase had FC Marlène zomaar nog twee doelpunten kunnen maken.

Kort voor en kort na de rust kantelde de wedstrijd echter volledig. Op slag van rust viel de aansluitingstreffer en na twee snelle treffers van de thuisploeg gingen de koppies naar beneden bij Marlène. Op het moment dat de gasten powerplay gingen spelen viel de beslissing toen Lebo-keeper Barry de Wit de bal in het lege doel schoot en de marge op drie bracht. In de slotfase maakte Hamdaoui nog wel een eretreffer, maar dit was slechts een doekje voor het bloeden.