HEERHUGOWAARD – FC Marlène heeft afgelopen vrijdagavond zeer goede zaken gedaan in de strijd om de play-offs. Vooral de manier waarop de Heerhugowaarders Groene Ster aan de zegekar bonden was overtuigend, 7-2.

Doordat er na de winterstop meerdere keren puntverlies werd geleden had FC Marlène nog maar drie punten voorsprong op Groene Ster. De ploeg wist dus het belang van het treffen met de directe concurrent. ‘We hebben naar dit duel toegewerkt. Dit was een belangrijk duel. We moesten er staan en dat deden we’, stelde een lachende Iliass Bouzit na afloop. De behendige zaalvoetballer was één van de smaakmakers bij de Heerhugowaarders die voor rust de basis legde voor de zege. ‘Als je wint is het alleen maar positief. We wonnen overtuigend en stonden er als team.’

Enerverend
Vorige week boekte FC Marlène bij Zeemacht de eerste zege van 2019. Die overwinning werd moeizaam behaald. Afgelopen vrijdag ging het vele malen overtuigender. Met name voor rust lieten de spelers van de thuisploeg zich met fraaie acties en enkele hoogstandjes positief zien en zo zorgden zij voor een enerverende avond. Al in de tweede minuut opende het in eigen huis de score. Jordy Cretier stichtte als eerste gevaar met een schot op de lat. Zijn tweede poging, nog geen twintig seconden later, werd door de keeper gekeerd, maar in de rebound tekende Stefan Dol voor de 1-0. Daarna liet Marlène zien waarom het in de play-offs thuishoort. Het spel was fraai en ook de werklust van de ploeg viel te prijzen. Onder meer Cretier, die de aanvoerdersband droeg, gaf alles om zijn ploeg aan de winst te helpen. Zo veroverde hij in de vierde minuut de bal, maar zag zijn inzet erna mis gaan. Na een fraaie individuele actie, waarbij ook de doelman werd omspeeld, verdubbelde Bouzit de score. Meerdere kansen werden tijdig verdedigd door de gasten die zelf op doelman Melvin Habets of een alerte Nabil Akaazoun stuitte.

Nog voor de rust leek het pleit beslecht. Een voorzet van Akaazoun werd door Hoessein Jabir binnen geschoten, waarna Josimar Pattinama in twee instanties iets terug kon doen. Bouzit en Stefan Dol tekenden voor de 5-1 ruststand. Waarbij Dol na een knappe aanname en een sleepbeweging langs de keeper tot scoren kwam. Net zoals het publiek genoten de spelers en het sterke spel zorgde voor enthousiasme.

Na de pauze was het minder spektakel, maar bleef het goede spel. Beiden teams kregen wat kansen, maar pas in de laatste tien minuten vielen er doelpunten. Mourad Azzanagui tekende voor de 5-2 waarna het slotakkoord voor Marlène was. Jabir schoot vanaf eigen helft langs de mee opgekomen doelman in het lege doel en direct na de aftrap sloeg de gastheer opnieuw oe. Hamdaoui versnelde en gaf bij tweede paal op Akaazoun die binnen werkte.

FC Marlène – Groene Ster 7-2 (5-1)
2. 1-0 Stefan Dol
8. 2-0 Iliass Bouzit
11. 3-0 Hoessein Jabir
14. 3-1 Josimar Pattinama
15. 4-1 Iliass Bouzit
20. 5-1 Stefan Dol
31. 5-2 Mourad Azzanagui