HEERHUGOWAARD – FC Marlène leed afgelopen vrijdagavond voor de derde keer op rij puntverlies. Tegen Feyenoord Futsal knokte de Heerhugowaarders zich nog terug van een achterstand, maar liepen vervolgens tegen een nederlaag aan, 3-7.

Tegen Feyenoord Futsal kon FC Marlène niet beschikken over Peter Rozenbeek en Mo Attaibi. Melvin Habets nam plaats onder de lat. De doelman werd voor rust tweemaal gepasseerd. Beide treffers kwamen op naam van Soufian Charraoui. 0-2 werd ook de ruststand waardoor de formatie van trainer/coach Anand Jagdewsing na rust in de achtervolging moest.

FC Marlène slaagde er in om de achterstand weg te poetsen. Het was Ismail Hamdaoui die de hoop op een resultaat weer terugbracht. Kort na rust tekende de spelmaker voor de 1-2 en nadat Iliass Bouzit een penalty had gemist trok Hamdaoui de stand gelijk. ‘We kwamen na hard werken gelijk, maar daarna gaven we het binnen een minuut weer weg’, baalde Jordy Cretier. De Rotterdammers namen via Amin Nyali weer de leiding en gaven deze ook niet meer uit handen. ‘We begonnen de tweede helft sterk en creëerden veel kansen, alleen beloonden we onszelf niet.’

Via Felix Verhaar en Wessel Verhaar voerde Feyenoord Futsal de de score op. Inmiddels moest de gastheer het doen zonder Hamdaoui die met zijn tweede gele kaart en dus rood mocht vertrekken. Hierna lag het duel lange tijd stil vanwege een blessure van Amin Nyali, die uiteindelijk in de ambulance verder werd onderzocht. Nadat het duel was hervat kwamen Moussa Jihate en Shibi Rojer voor de gasten tot scoren, waarna Iliass Bouzit de 3-7 maakte. Cretier: ‘We moeten leren van onze fouten die we maken en met z’n allen dezelfde kant op kijken. En onze kansen afmaken.’

FC Marlène – Feyenoord Futsal 3-7 (0-2)
0-1 Soufian Charraoui, 0-2 Soufian Charraoui, 1-2 Ismail Hamdaoui, 2-2 Ismail Hamdaoui, 2-3 Amin Nyali, 2-4 Felix Verhaar, 2-5 Wessel Verhaar, 2-6 Moussa Jihate, 2-7 Shibi Rojer, 3-7 Iliass Bouzit.

FC Marlène (2) – Texel’94 4-7
De reserves van FC Marlène gingen met 4-7 onderuit. ‘De inzet was goed, alleen fysiek legden we het af’, aldus Carlo van der Waals. Nadat de gasten op 0-1 waren gekomen wist Danny Havermans de stand gelijk te trekken. Kevin van London de gastheer op voorsprong bracht, bepaalden de bezoekers de ruststand op 2-3.

Nadat Texel’94 na de pauze uitliepen naar 2-5 en Marlène met meevoetballende keeper speelde deed Havermans iets terug, scoorde de bezoekers nog tweemaal en bepaalde Nial Raben de eindstand op 4-7. Van der Waals: ‘Het was niet nodig geweest, maar de inzet en het omschakelen was prima.’