AMSTERDAM – Ook de tweede competitiewedstrijd leverde FC Marlène een overwinning op. Waar de Heerhugowaarders vorige week wonnen van ZVV Eindhoven wist het ditmaal ASV Lebo te verslaan, 5-6.

Met drie doelpunten liet Mo Attaibi zich positief gelden voor FC Marlène. Ook Stefan Dol en Iliass Bouzit troffen, naast een eigen doelpunt van de thuisploeg, doel. Namens de gastheer bleek Zaid el Morabiti een ware plaaggeest door viermaal te scoren, terwijl Ike Neil het vijfde doelpunt scoorde.

De doelman sleepte met Marlène de tweede zege van het seizoen binnen. ‘We kenden een goede eerste helft met uitstekende doelpunten. Na rust kregen we het moeilijk. Zaid El Morabiti was erg goed en bepaalde veel. Het had nog gelijk kunnen worden maar als team hebben we de wedstrijd uit het vuur gesleept.’

Puntendeling
In Assen kwamen de reserves van FC Marlène niet verder dan een 5-5 gelijkspel bij promovendus LTC. Na een 2-0 achterstand trokken Aram Hakopov en Thimo Schouwink de stand gelijk. Dankzij twee doelpunten van Collin Kamp en nogmaals Hakopov liepen de Heerhugowaarders zelfs uit naar een 2-5 voorsprong. De gastheer kwam echter terug tot 5-5. Carlo van der Waals: ‘We hadden het in de eerste helft moeten beslissen. We moeten hier lering uit trekken.’