UTRECHT - Tijdens de zogenaamde "Eredivisie Comeback", een reeks oefenwedstrijden ter voorbereiding op het nieuwe seizoen, heeft FC Utrecht met het kleinst mogelijke verschil van AZ weten te winnen. Het enige doelpunt van de wedstrijd viel al vroeg in de wedstrijd.

Met een bekeken schot na pakweg tien minuten spelen is het Simon Gustafson die de score opent en dat is op dat moment verdiend. AZ, zonder de geblesseerden Boadu, Stengs en Vlaar kan geen vuist maken om langszij te komen en het mag blij zijn dat het bij 1-0 blijft omdat Dalmau een drietal mogelijkheden mist en Bizot moet redden op een knal van Klaiber.

Na de rust wordt het spel er niet beter op. AZ-trainer Arne Slot wisselt een geheel elftal en zijn voorganger John van den Bron, nu trainer in de Domstad, doet een kwartier later bijna hetzelfde en laat alleen keeper Paes staan. Heel even mag AZ aan de gelijkmaker denken als Ferdy Druijf de bal via een mooi hakje van Dani de Wit ontvangt, maar de spits mikt naast.