HEERHUGOWAARD - Afgelopen vrijdag 17 november is de nieuwe LED-verlichting op het C-veld van Hugo Boys feestelijk geopend. Dit gebeurde door middel van de uitreiking van een mooie cheque door Irma Stoop namens de Rabobank aan het bestuur van de vereniging in De Noord. Vervolgens namen twee G-teams en twee jeugdteams van Hugo Boys het tegen elkaar op.


Voordat de wedstrijden G2 tegen JO15-1 en G1 tegen JO18-1 van start gingen overhandigde Irma Stoop namens de Rabobank dus een cheque met het mooie bedrag van € 7.094, 23. Deze donatie werd door de Rabobank ter beschikking gesteld ter aanvulling van de financiering van de ledverlichting. De belangrijkste argumentatie voor de Rabobank, om hier een bijdrage in te leveren, was dat het niet alleen een bijdrage is in verduurzaming maar ook dat het de vitaliteit stimuleert van de lokale gemeenschappen.

"De lichten zijn aan het begin van het seizoen geïnstalleerd en zijn mede door subsidies bekostigd. Uiteindelijk kwamen wij nog een aardig bedrag tekort en wij zijn enorm dankbaar dat Rabobank dat gat heeft willen aanvullen", laat voorzitter Wim Haisma weten.

G-voetbal

Het stimuleren van die vitalitieit en het gemeenschappelijke gevoel kwam meteen tot uiting tijdens de twee wedstrijden die werden gespeeld. Dat dit gebeurde met wedstrijden van o.a. twee G-teams paste hier uitstekend in. De club in De Noord heeft immers sinds begin dit jaar het G-voetbal omarmd. Dit gebeurde met name na het opheffen van WMC waardoor een groot gedeelte van de G-voetballers zonder club kwamen te zitten. Hugo Boys wilde de G-voetballers graag faciliteren en die integratie verliep eigenlijk moeiteloos, aldus Wim Haisma. "Mede dankzij enkele geweldige vrijwilligers die zich willen inzetten voor deze groep. En met Iribov werd er ook nog eens een sponsor voor het G-voetbal gevonden en ook daar zijn wij natuurlijk superblij mee."

Nathalie Schuts is een van de coördinatoren binnen het G-voetbal bij Hugo Boys en is vol lof over de integratie van het G-voetbal binnen de vereniging. "Men zegt wel eens spreekwoordelijk dat je in een warm bad terecht komt, nou ik zeg telkens tegen de spelers dat we op een warm veld terecht zijn gekomen. Het is ronduit geweldig hoe het hier in korte tijd allemaal is geregeld. De spelers trainen twee keer in de week, spelen hun wedstrijden op zaterdag en hebben het allemaal geweldig naar hun zin. Daar zijn wij het bestuur en natuurlijk ook alle vrijwilligers zeer dankbaar voor. Uiteraard zijn ook nieuwe vrijwilligers altijd welkom in ons team, want het is gewoon heel leuk om hier onderdeel van uit te maken".

In aanwezigheid van vele ouders en overige belangstellende bonden de jeugd en G-spelers deze vrijdagavond de strijd met elkaar aan. Het werden twee leuke sportieve wedstrijden. Hugo Boys JO-15 speelde met 3-3 gelijk tegen G2 en JO-18 won met 4-3 van de G1. Na afloop van de wedstrijden ging iedereen naar de kantine waar gezamenlijk nog een gezellig feest werd gevierd. Met de muziek van DJ Bo en het team van de kantinecommissie werd het een gezellige afsluiting van de opening.

Trots

Voorzitter Wim Haisma: "Ik wil dan ook een ieder bedanken voor zijn/haar inzet. Als voorzitter ben ik trots op wat we met z’n allen bereiken maar vooral doen. Vooral als ik zie hoe gezellig we het we met elkaar hebben. Ongeacht wie je bent of waar je vandaan komt. Samenvattend zijn wij een bruisende gemeenschap!"