REGIO - Le Champion organiseert zaterdag 2 augustus de Duinentocht, een fietstocht met routes over 30, 50 en 100 kilometer die voor het overgrote deel door het Noordhollands Duinreservaat voeren. Inschrijven is tot en met vrijdag 1 augustus mogelijk op www.lechampion.nl. Ook is er op 2 augustus nog de mogelijkheid tot na-inschrijving bij de start.
De start van alle afstanden is bij Johanna’s Hof in Castricum. Vanaf hier gaat de kortste route richting het noorden, door de duinen naar Egmond aan den Hoef om via Alkmaar, Heiloo en Egmond-Binnen weer terug te keren bij Johanna’s Hof.
Deelnemers aan de 50 km fietsen eerst iets richting het zuiden, om daarna over van Oldenborghweg via Egmond aan den Hoef Hoef richting Bergen aan Zee te gaan. Hierna tikken zij de Schoorlse duinen aan en sluiten daarna via de Bergermeerpolder in Alkmaar weer aan op de 30 kilometer route.
Fietsers die kiezen voor de 100 kilometer route, gaan eerst richting Wijk aan Zee. Hierna naar Egmond aan den Hoef en Bergen aan Zee. Vanaf hier wordt er over de Hondsbossche Zeewering en door het Pettermerduin gefietst. Daarna terug via Schoorl, Bergen en Alkmaar, waar de route aansluit op de 50 kilometer.
De 30 en 50 kilometer zijn geschikt voor gezinnen en voor iedereen die er lekker op uit wil met de fiets. De 100 kilometer is voor de meer geoefende fietser met de lichte sportfiets of de racefiets.
Inschrijven kan via www.lechampion.nl. Het inschrijfgeld bedraagt € 4,00 voor alle afstanden. Kinderen tot tot en met 12 jaar gaan mee voor € 2,00. Leden van Le Champion krijgen nog eens een korting van € 1,00.