NOORD HOLLAND - Fietstocht ‘Rondom Alkmaar’ neemt fietsers mee vanuit Alkmaar in zuidelijke richting. Organisator Le Champion zet dit jaar drie fietsroutes uit op zondag 28 mei. De kortste, 30 km, gaat langs Akersloot, de 50 km-fietsers gaan door tot Krommenie en tikken de Zaanstreek aan en de langste route, de 100 km, voegt Assendelft en Purmerend toe aan de route.

Alle fietsers vertrekken vanaf de Alkmaarse poort. Vanaf hier gaat de kortste route, 30 km, via Boekelermeer, Akkersloot, Uitgeest en Limmen weer terug naar de Alkmaarse poort. De 50 en 100 km buigen in Uitgeest af en gaan via het Uitgeestermeer naar Krommeniedijk via Heemskerk naar Uitgeest verder langs de 30 km route. De 100 km gaat via de Zaanstreek naar Purmerend, Zaandam en Assendelft om zich weer in Heemskerk bij de 50 km aan te sluiten.

Het oudste industriegebied ter wereld

Fietsers kunnen genieten van de pracht van het landschap van Noord-Holland, het weidse polderlandschap en het mooie Alkmaarder meer. Het hoogtepunt van de 100 km route is het oudste industriegebied ter wereld.

Inschrijven

Inschrijving is mogelijk op zondag 28 mei bij de start. Alle afstanden geheel uitgepijld en als GPS route beschikbaar.