REGIO – Derdeklasser Hugo Boys heeft het hoger geklasseerde SEW geen pijn kunnen doen. De ploeg van trainer/coach Jorgen Heurter ging met 3-0 onderuit. Een klasse lager blijft KSV op koers voor het kampioenschap. In Hensbroek werd Apollo’68 verslagen.

SEW – Hugo Boys 3-0
In Nibbixwoud keek Hugo Boys halverwege tegen een 2-0 achterstand aan. ‘Door twee fouten’, wist Jorgen Heurter de vinger op de zere plek te leggen. Nadat Travis Reuser de 1-0 had gemaakt wist Jeffrey Keizer de score te verdubbelen. ‘Tussen deze twee goals kregen we een paar goede mogelijkheden en werd er ook een doelpunt afgekeurd vanwege buitenspel, maar dit was zeer twijfelachtig.’

Na de pauze probeerde Hugo Boys terug in de wedstrijd te komen en in de laatste 25 minuten speelde het achterin één op één. De aansluitingstreffer bleef echter uit, waarna SEW via Mitch Rekveld het duel in het slot gooide.

Apollo’68 – KSV 0-3
KSV boekte bij Apollo’68 de derde zege op rij. ‘We moesten er wel voor vechten. In de eerste helft ging het moeizaam en waren zij voetballend sterk’, zei coach Tristan Ooms. Toch was het de ploeg uit Heerhugowaard die met een voorsprong de rust in ging. Steven van Tunen nam de openingstreffer voor zijn rekening. Na een uur spelen tekende Bart Velseboer voor de 0-2, waarna Guido Snel in de laatste tien minuten de eindstand op 0-3 bepaalde. Ooms: ‘Helaas trok de scheidsrechter er geen blessuretijd bij, want anders hadden we misschien nog een keer kunnen scoren. Maar vooraf teken je hiervoor.’