HEERHUGOWAARD - In de hoofdklasse van het vrouwenvoetbal heeft Reiger Boys zaterdag een ruime overwinning weten te boeken op BVV Barendrecht. De ploeg van trainer Arnold de Block zegevierde met maar liefst 4-0.

Vooraf zaten er maar twee punten verschil tussen Reiger Boys en Barendrecht, maar op De Wending maakte er maar één ploeg aanspraak op de zege. Mede door een bliksemstart, Merel Albertsma kon al na drie minuten raak koppen na een loepzuivere voorzet van Mila Stevens, liepen de gasten voortdurend achter de feiten aan. Nu waren de echt grote kansen in de eerste helft op één hand te tellen, maar in het doel kwam Jana Spieker nooit echt in gevaar. Op slag van rust kwam Reiger Boys zelfs op 2-0. Maartje van Haneghem pegelde de bal op de lat waarna deze via Marouscha Ruiter voor de voeten kwam van Albertsma die haar tweede van de middag wist te scoren.

Ook na de rust had de thuisploeg weinig te duchten van de gasten. Nadat Cherany de Kraa na een corner de score verder had opgevoerd was het duel feitelijk beslist en in de slotfase liet Mila Stevens zelfs de 4-0 aantekenen.

Reiger Boys staat vooralsnog vierde in de hoofdklasse op acht punten van koploper SC Klarenbeek. Komende zaterdag speelt men wederom thuis als Sporting '70, vijfde in de stand, op bezoek komt.

Reiger Boys VR1 - Barendrecht VR (4-0)

4. Merel Albertsma 1-0
44. Merel Albertsma 2-0
65. Cherany de Kraa 3-0
84. Mila Stevens 4-0

Foto's: DP Sportfotografie