HEERHUGOWAARD - Het was een slechte zaterdag voor de teams van Reiger Boys. Zowel het eerste vrouwenteam als de heren gingen onderuit en wisten beiden ook niet tot scoren te komen.

De vrouwen van Reiger Boys gaan vrijwel zeker de nacompetitie in, en hebben ook na de thuisnederlaag tegen Oranje Nassau nog altijd drie punten voorsprong op hekkensluiter Ter Leede 2. De ploeg van trainster Janny Timisela heeft nog twee wedstrijden te gaan om Ter Leede achter zich te houden en zo in ieder geval directe degradatie te voorkomen.

In de thuiswedstrijd tegen het sterke Oranje Nassau zat het er niet in, al kreeg Reiger Boys in de eerste helft twee goede mogelijkheden via de jongelingen Reza Broersma en Judith van Diest. Toch bleken de Groningers de betere ploeg en volgens teammanager Jacco Koeleman was dat geen verrassing. "Oranje Nassau is wat ons betreft de best voetballende ploeg die we gezien hebben dit seizoen. Eerder dit seizoen werden we ook al helemaal weg gespeeld en je ziet gewoon dat er een goede gedachte achter het voetbal zit.'

Ondanks de twee kansen die de thuisploeg kreeg was het Boukje Hiemstra die namens de gasten na een klein kwartier de score opende. In de tweede helft probeerde Reiger Boys om de druk wat te verhogen, maar kwam men nauwelijks tot goede mogelijkheden waarna het duel in de 72e minuut beslist werd door Bobby Dijkstra. Voor Reiger Boys volgen nu nog competitiewedstrijden bij Barendrecht (uit) om op 25 mei thuis af te sluiten tegen SC Klarenbeek, mogelijk gevolgd door een spannende nacompetitie.

Reiger Boys VR1 - Oranje Nassau VR1 (0-2)
13. Hiemstra 0-1
72. Dijkstra 0-2

Foto: DP Sportfotografie

Heren
Reiger Boys 1 speelt eigenlijk al enige weken om "des keizers baard", en dat bleek ook in de uitwedstrijd bij kampioen HBOK. De ploeg van trainer Raymond Huisman kreeg een onvervalste zevenklapper om de oren nadat men al bij rust op een 5-0 achterstand was gezet. Voor de geel-zwarten resten er nog competitieduels tegen JOS Watergraafsmeer (uit) en thuis tegen SV Kadoelen.