ZAANDAM - Met acht afwezigen wist Reiger Boys vooraf dat het moeilijk zou worden in de wedstrijd tegen subtopper ZCFC. De ploeg kwam wel op voorsprong, maar kon niet voorkomen dat er een nederlaag werd geleden.

Reiger Boys miste een achttal spelers. Vijf van deze afwezigen kampten met blessures, een tweetal spelers waren afwezig wegens andere verplichtingen en één speler was door een schorsing niet inzetbaar.

Dat Timo Krab wel van de partij was bleek een mooie opsteker voor de Heerhugowaarders. Na vijf minuten wist hij in Zaandam de 0-1 te scoren. Helaas voor wist ZCFC de wedstrijd volledig om te buigen.

Hattrick
De man die Reiger Boys pijn deed was Robbie de Jonge. De topscoorder van de Zaandammers wist na in een tijdsbestek van vijftien minuten driemaal te scoren. Nadat hij in de twintigste minuut de stand gelijk trok, wist hij twee minuten later de voorsprong voor de thuisploeg in te nemen. Tien minuten voor rust completeerde de Jonge zijn hattrick. De 3-1 voorsprong betekende een comfortabele ruststand voor de Zaandammers, welke lange tijd niet in gevaar kwam.

In het laatste kwartier kon Diemo Lopez de spanning wel weer terugbrengen door voor de aansluitingstreffer te tekenen. Helaas kon Reiger Boys de nederlaag niet meer voorkomen.

Door de nederlaag blijft Reiger Boys hangen in de middenmoot. De voorsprong op de gevaarlijke elfde positie is met tien punten nog altijd erg groot waardoor voor degradatie niet hoeft te worden gevreesd. Het is nogmaals duidelijk geworden dat er niets meer te halen lijkt voor Reiger Boys