DEN HELDER - Op het kunstgras van FC Den Helder, het hoofdveld was door de weersomstandigheden immers afgekeurd, heeft SVW '27 voor een behoorlijke verrassing gezorgd door met 1-3 te zegevieren. Trainer Edwin Reder miste een half elftal aan basisspelers en had liever gezien dat de wedstrijd werd uitgesteld, maar aangezien de thuisclub wilde spelen ging het duel door, en daar hadden de Heerhugowaarders na afloop geen spijt van.

Mede door de voorjaarsvakantie misten beide trainers een groot aantal spelers, maar het geplaagde SVW '27 dat vooraf nog hekkensluiter was moest zelfs zes invallers inpassen. Toen de ploeg na twaalf minuten op achterstand kwam door een mooi schot van Bas van Steinvoorn leek men dan ook een moeilijke middag tegemoet te gaan. Zeker ook omdat de Helderse ploeg van trainer John Dobma in die fase via Gerssen en Serpara nog meer kansen kreeg.

Toch viel de gelijkmaker al snel en dat was te danken aan slordig balverlies van de thuisploeg waar Regilio de Mees van profiteerde. FC Den Helder, dat zelf bij winst op een derde plaats kon komen, zocht weer de aanval maar in de omschakeling bleef SVW '27 voortdurend gevaarlijk met prima combinaties en de 1-2 van Tim Appel was dan ook zeker niet onverdiend te noemen.

In de tweede helft waarin Dobma wat aanvallende wissels toepaste werd het offensief van de thuisploeg steeds groter en de gelijkmaker leek in de maak toen Van Steinvoorn binnen de zestien werd gevloerd. De strafschop van Tom van Zandvliet werd echter door keeper Steinmetz gekeerd. In de slotminuut gooiden de gasten de wedstrijd in het slot toen Van Straalen optimaal profiteerde van een miscommunicatie in de Helderse defensie: 1-3.