HEERHUGOWAARD – Met een waslijst aan afwezigen zit SVW’27 in een moeizame periode. Uit de afgelopen vijf wedstrijden behaalden de Heerhugowaarders slechts één punt. De ploeg is terug te vinden op de voorlaatste positie waardoor de komende wedstrijden erg belangrijk zijn.

Voor de winterstop behaalde SVW’27 tien punten. In de eerste vijf duels van de tweede seizoenshelft pakte de Heerhugowaarders één punt. Dat behaalde het in de wedstrijd tegen hekkensluiter Alkmaarsche Boys. Tegen Zaanlandia, Kolping Boys, Texel’94 en Spartanen werd er verloren. ,,Het was een pittige periode mede omdat door diverse niet beïnvloedbare oorzaken er continu een ander team op het veld stond. Tevens is weinig punten natuurlijk nooit goed voor het zelfvertrouwen van het individu” blikt Patrick van der Fits terug.

Met nog tien duels te gaan is er nog niets beslist, maar de komende periode zal belangrijk worden in de strijd tegen degradatie. ,,Het mag duidelijk zijn dat met de huidige stand op de ranglijst ongeacht tegen wie we spelen er punten gehaald moeten gaan worden” vertelt de oefenmeester. Cruciaal is het volgens Van der Fits echter niet. ,,Nee, deze reeks is niet cruciaal maar zal wel heel zwaar en belangrijk gaan worden en mee wegen naar hoe wij het laatste gedeelte van de competitie in gaan”.

Gehavend
In de komende vijf wedstrijden treft SVW’27 drie ploegen uit het linkerrijtje. Ook in deze reeks zal de ploeg het moeten doen zonder meerdere vaste krachten. ,,Ook in de aankomende weken zullen wij het moeten doen met een samengestelde selectie waar ook net als tegen Alkmaarsche Boys enkele talentvolle onder 19 spelers in de basis zullen staan”.

Komende zondag neemt SVW’27 het op tegen het Amsterdamse DWS. De ploeg won de afgelopen vier duels en is geklommen naar de zesde plaats op de ranglijst. ,,DWS is de ploeg in vorm dat is duidelijk. Aan andere kant, het gaat tussen twee teams die beide vanuit voetbaloogpunt denken en spelen. Het wordt een sportieve en open wedstrijd met doelpunten” verwacht Van der Fits. ,,Wij spelen op eigen veld en wij zijn verplicht om minimaal een punt te behalen waar drie het uitgangspunt zal gaan worden. Als SVW’27 de lijn van afgelopen weken, met name mentaal, doorzet verwacht ik dat wij de drie punten in Heerhugowaard houden”.