DEN HAAG - In de uitwedstrijd tegen team “Jorissen 2000/3”, hebben de spelers van “Schroevengroothandel.nl” gelijkgespeeld.In de eerste sessie traden aan; Herman Slikker en Leo de Jong. Slikker nam het op tegen Martin Wensveen. In deze partij was Slikker duidelijk de betere. Ondanks wat pech en slordigheden kon Wensveen niet aanhaken. In de laatste tien beurten maakte Wensveen nog een serie van vijf en vier, maar dat was niet voldoende. Eindstand 28-35 in 47 beurten.

De Jong speelde tegen Marcel Boot, en kreeg een lesje in effectiviteit. De eerste 14 beurten ging het nog gelijk op. Vanaf daar ging Boot scoren en bleef De Jong achter de feiten aanlopen. Zeven beurten voor het einde maakte Boot een serie van elf, en kwam op 24 te staan, de Jong stond toen nog op acht. Daarna speelde Boot de partij subliem uit. 30-11 in 27 beurten.

Hans Handgraaf en Perry Tuin moesten nu gaan zorgen voor minimaal een remise. Handgraaf had als tegenstander Chris Wensveen. Ook in deze partij gaf de thuisspeler het beste van het spel. Bij een stand van 12-10 in het voordeel van Wensveen, ging bij Handgraaf tijdelijk het licht uit. Zeven beurten niets, waar Wensveen vrolijk afstand nam. Toch was er in de 24e beurt nog een lichtpuntje toen Handgraaf er een serie van acht uitperste. Hierdoor waren de heren weer in balans (24-24). Daarna nam Wensveen een eindspurt en scoorde Handgraaf niets meer. Eindstand 35-25 in 35 beurten. Alleen Tuin kon de eer nog redden. Hij nam het op tegen Peter Kosterman, en liet al snel blijken wat de bedoeling was. Vanaf beurt één was het spel van Tuin degelijk, en resulteerde in een tussen stand van 7-22 in de 19e beurt. Daarna kwam een periode dat beide speler geen punt meer maakte. Toch kon Tuin zich herpakken maakte de partij alsnog uit in beurt 38 (11-30).

Vrijdag 5 oktober staat de thuiswedstrijd tegen team “Cafedepijp” uit Rotterdam op het programma.Aanvang 19:30 uur.