HEERHUGOWAARD In de raadzaal van het gemeentehuis verzamelden de vele Heerhugowaardse sporters die in het afgelopen jaar Nederlands of Europees kampioen werden. Ook dit jaar werden er vele kampioenen in het zonnetje gezet.

Voor het zevende jaar organiseert de gemeente de huldiging van de Heerhugowaardse sporters die in het afgelopen jaar Nederlands of Europees kampioen zijn geworden. Ook ditmaal was de raadzaal weer goed gevuld. Wethouder Leo Dickhoff keek na afloop tevreden terug. “Dit is iets wat ze verdienen.” zei Dickhoff die over twee weken vertrekt bij de gemeente.

Knappe prestaties
Stuk voor stuk werden de kampioenen naar voren gehaald om zo in het zonnetje te worden gezet. Eén van de sporters was Mads Ottenbros. In juni 2017 werd hij Nederlands kampioen trampolinespringen (B-klasse, individueel). “Het is alweer bijna een jaar geleden, maar ik geniet er nu opnieuw van”, vertelde Ottenbros die net zoals de andere aanwezigen werd geïntroduceerd met een filmpje wat speciaal voor deze avond was gemaakt. De Heerhugowaarder was voor het vierde jaar op rij aanwezig tijdens de huldiging. “Het is een gezellige avond waar je met verschillende sporters bent. Je krijgt elke keer vragen en een applaus. Het is een mooie erkenning.”

Aangepast sporten
De gemeente vindt het erg belangrijk dat alle sporten worden belicht, zo ook het aangepast sporten en de G – tak. “Het is ontzettend belangrijk, want ook de aangepast-, en G-sporters leveren een prestatie en dat verdient een podium”, vond Dickhoff. “Datzelfde geldt voor visueel gehandicapten, iets wat we ook subsidiëren. Onlangs hebben we bijvoorbeeld een tafeltennistafel gekocht die werkt met geluiden.”

In de categorie G-sporten mocht André Kannegieter aanschuiven. De bowler werd Nederlands kampioen G-bowlen in klasse 4. Martijn Dokkum kende eveneens een succesvol jaar. In de categorie rolstoelhandbal werd hij zowel Nederlands-, als Europees kampioen. Daarnaast werd hij als basketballer Nederlands kampioen streetbasketbal, competitiekampioen en won hij de NBB Beker.

Waar wethouder Leo Dickhoff door zijn vertrek volgend jaar niet meer aanwezig zal zijn hoopt Mads Ottenbros dat wel. Afgelopen weekend had hij succes tijdens zijn eerste plaatsingswedstrijd voor het Nederlands kampioenschap. Op 12 en 26 mei zijn de andere twee wedstrijden en als de Heerhugowaarder één van deze goed doorkomt dan verzekert hij zich van deelname aan het NK. Dat zal plaatsvinden in Ahoy. Een internationaal toernooi, een EK of een WK, lijkt vooralsnog te ver gegrepen. Ottenbros: “Maar ik merk wel een stijgende lijn.”