LANGEDIJK – Met een minuut voorsprong op de nummer twee kwam Tristan Olij als eerste over de finish tijdens de Triathlon Langedijk. Bij de dames kwam er na zes jaar een andere winnares bij de dames, Tanya ten Velden.

In het zonnige Langedijk werden de deelnemers aan de Triathlon aangemoedigd door het enthousiaste publiek wat in grote getale was afgekomen. Die zagen hoe favoriet Tristan Olij vanaf het begin aan kop ging en de voorsprong in rap tempo opbouwde. Waar de 20-jarige binnen 8 minuten uit het water kwam, wist hij uiteindelijk na 52 minuten en 38 seconden over de eindstreep te komen.

Van de troon gestoten
De winst van de in Winkel woonachtige Olij zorgde er voor dat Peter Johan Dillo van de troon werd gestoten. De man uit Schagen won vorig jaar, maar moest ditmaal genoegen nemen met een derde plaats. Matthijs Künzel werd tweede.

Ook bij de dames kwam er een andere winnares. Waar Talisa van der Fluit de vorige zes edities wist te winnen eindigde de vrouw uit Winkel, die onlangs de triathlon van Heerhugowaard, ditmaal als tweede. De winst ging naar Tanya ten Velden uit Huisduinen (59.07) die het verschil maakte bij het laatste onderdeel. Van der Fluit en Ten Velden begonnen immers exact tegelijk met het lopen.

Waar de eindstand bij de dames verrassend was, voldeed Tristan Olij bij de mannen aan de verwachtingen. Olij: ‘Ik zie dit meer als voorbereiding, maar het is erg leuk omdat ik hier uit de buurt kom. Ik ken iedereen en mijn familie is er. Hier geniet ik van.’

Eindstand mannen:
1. Tristan Olij 52.38
2. Matthijs Künzel 53.40
3. Peter Johan Dillo 54.10

Eindstand vrouwen:
1. Tanya ten Velden 59.07
2. Talisa van der Fluit 01.00.41
3. Brenda Zwarthoed 01.02.11