HEERHUGOWAARD – In de afgelopen jaren is de Heerhugowaard Cityrun by Night uitgegroeid tot een groot evenementen. Afgelopen vrijdag waren er maar liefst drieduizend deelnemers tijdens de vijfde editie.

Opnieuw kan de organisatie spreken van een geslaagde editie. Dat er, variërend van zeshonderd meter tot tien kilometer als afstanden, drieduizend deelnemers waren toonde de populariteit van de Heerhugowaard Cityrun by Night maar weer eens aan. De organisatie mag zichzelf daar ook een schouderklop voor geven, want het doet het nodige om te zorgen voor een geslaagde editie. Vorig jaar had men meer muziek geregeld langs het parcours. Het moest er toe leiden dat het gehele evenement sfeervoller zou worden. ‘Dat was vorig jaar zeker geslaagd en dat was dit jaar weer het geval. Tevens hebben wij in bij deze vijfde editie het thema glow-in-the-dark toegevoegd. Bij de finish was een lichtstraat aanwezig met blacklight zodat glow-in-the-dark items en schmink goed zichtbaar was’, zei Louis Roecoert namens de organisatie.

Goede doelen
De organisatie JCI Heerhugowaard toont tijdens het evenement ook haar maatschappelijke betrokkenheid. Zo worden er iedere keer twee goede doelen gevonden waar het geld aan doneert. Dit jaar was het een donatie van 11,5 duizend euro. Het is een verschil met andere hardloopevenementen uit de regio. Zo onderscheid JCI zich, ook tijdens de vijfde editie van de Heerhugowaard Cityrun by Night. ‘Dit jaar zijn de kinderafdeling van de Noordwest Ziekenhuisgroep (MCA) en de Broekerveiling (inzake realisatie van klim-, en klauterroute) de goede doelen’, vervolgde Roecoert.

Vrijwilligers
Naast het Glow-in-the-dark thema was ook Dj Ray met opzwepende muziek aanwezig en was er een waterpunt. Ook de vrijwilligers werden weer goed verzorgd. ‘Gezien het verwachte koude weer werden er vooraf al handwarmers en regenjasjes geregeld en konden de vrijwilligers tussen de 10 en 5 kilometer ook rekenen op een warme versnapering. Met ruim honderd vrijwilligers is hun rol daarin ook cruciaal voor een geslaagd evenement dat dit jaar drieduizend deelnemers telde.

Spannend
Ook voor Jeff Tesselaar werd het een geslaagde editie. Op de 5 kilometer kwam hij na 17 minuten en 50 seconden als eerste over de finish. Het werd een spannende strijd, want nummer 2 Stephen Otten haalde maar zes seconden later de eindstreep. Reinier Wardenaar werd met een tijd van achttien minuten en twee seconden derde. Maaike Vooren (19.21) was de snelste vrouw.

Op de 10 kilometer pakte Michiel de Ruiter na 32 minuten en 51 seconden de winst. Dat was iets meer dan twee minuten sneller dan Pip Tesselaar (35.00) en Dennis Smith (35.02) die de top drie complementeerde. Na veertig minuten en twintig seconden kwam Linda Schra als eerste vrouw over de finish.

Dat het evenement afgelopen vrijdag alweer voor de vijfde keer werd georganiseerd leverde logischerwijs een tevreden organisatie op. ‘Wat het echt speciaal maakt is dat het wordt voorbereid en uitgevoerd door JCI Heerhugowaard. Een club ondernemers die zich daarnaast inzetten voor activiteiten om zo iets bij te dragen aan lokale goede doelen. Dit heeft geleid tot een mooi evenement voor Heerhugowaard’, stelde Roecoert. ‘Zonder de inzet van alle leden van JCI Heerhugowaard is dit evenement niet mogelijk. Dat is heel wat anders dan een professionele organisatie, maar hierdoor kan wel het gehele resultaat ten goede komen aan lokale goede doelen. Ook bedanken wij de sponsoren die bijdragen waardoor onze doelstelling kan worden behaald.’

5 kilometer:
1. Jeff Tesselaar (17.50)
2. Stephen Otten (17.56)
3. Reinier Wardenaar (18.02)

10 kilometer:
1. Michiel de Ruiter (32.51)
2. Pip Tesselaar (35.00)
3. Dennis Smith (35.02)

Kijk hier voor alle uitslagen.