Stichting Gezond Natuur Wandelen organiseert samen met een aantal organisaties uit Heerhugowaard  elke week gratis, aantrekkelijke, laagdrempelige, begeleide wandelingen langs groene routes in Heerhugowaard en omgeving. Elke dinsdag vanuit Centrum 31, elke zaterdag vanaf Intratuin. De wandelingen zijn in de eerste plaats bedoeld voor mensen die meer willen bewegen, maar iedereen die wandelen met een groep leuk vindt, is van harte welkom. Loopt u mee?

Sinds een paar maanden organiseert de werkgroep Gezond Natuur Wandelen Heerhugowaard elke week twee gratis wandelingen van een uur. Inmiddels heeft zich een vaste kern enthousiaste wandelaars gevormd, maar er is nog voldoende ruimte om aan te sluiten. Wacht niet tot die goede voornemens in januari, maar wandel nu gewoon al mee!

Doel

Het doel van Gezond Natuur Wandelen Heerhugowaard is om met mensen, die uit zichzelf om wat voor reden dan ook wat minder bewegen, minstens een keer per week een wandeling van maximaal een uur te maken. Zo’n 40 % van de Nederlanders beweegt minder dan een half uur per dag. Onderzoek heeft aangetoond dat door elke dag minstens 30 minuten te bewegen er enorme gezondheidswinst geboekt kan worden. Men gaat zich er ook veel beter door voelen. Wandelen in het groen versterkt deze effecten nog. En het is vooral ook heel gezellig.

Wekelijkse wandelingen

Vooral diegenen die graag wat meer willen bewegen en iedereen die met een groep in een matig tempo lekker een uurtje wil wandelen, zijn van harte welkom. De route varieert. Elke wandeling wordt begeleid door twee vrijwilligers. Zij hebben een training wandelbegeleider gevolgd van de KWBN, de landelijke wandelkoepel. Elke keer wordt er kort iets verteld over de natuur die we tegenkomen onderweg. Deelname is gratis en je hoeft je niet van tevoren aan te melden.

De wekelijkse wandelingen op een rij:

Elke dinsdag om 10.00 vanuit Centrum31, Bickerstraat 31, 1701 ED Heerhugowaard.

Elke zaterdag om 10.00 vanaf Intratuin, Zuidpoort 1, 1703 RC Heerhugowaard.

Na afloop van elke wandeling is er gelegenheid (tegen geringe kosten) samen een kopje koffie of thee te drinken.

 

Werkgroep

De werkgroep Gezond Natuur Wandelen Heerhugowaard bestaat naast Sportservice Heerhugowaard uit IVN afdeling Noord Kennemerland, Staatsbosbeheer, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, MET Welzijn Heerhugowaard, Wandelfun, de stichting Gezond Natuur Wandelen Nederland en de Meelopers.

 

Meer informatie: www.gezondnatuurwandelen.nl of Sportservice Heerhugowaard, telefoon 072 576 3880 of email svanlochem@sportserviceheerhugowaard.nl

 

Sportservice Heerhugowaard stimuleert de inwoners van Heerhugowaard minimaal 30 minuten per dag te bewegen