HEERHUGOWAARD - In de derde klasse van het zaterdagvoetbal blijft Reiger Boys in een neerwaartse spiraal zitten. Zaterdag verloor de ploeg van trainer Raymond Huisman in eigen huis kansloos van FC Castricum (0-4).

Vanwege het feit dat er in een goede eerste seizoenshelft genoeg punten zijn behaald zullen de geel-zwarten niet zozeer in degradatienood komen, maar feit is dat men na de winterstop aan een zeer negatieve reeks bezig is. Uit de laatste zes wedstrijden werd zelfs maar één punt behaald en kreeg men 25 treffers tegen.

Ook tegen FC Castricum zat de ploeg al snel in verloren positie. Nog voor de eerste drie minuten om waren hadden de gasten al een 0-2 voorsprong te pakken. Zij werden daarbij op weg geholpen door de thuisploeg want een inspeelbal van Duc Anh Vu op keeper Jasper Pool werd door laatstgenoemde verkeerd ingeschat. Anderhalve minuut later werd de goalie opnieuw geklopt door Ernst Buijnsters die Pool te ver voor zijn doel zag staan. Reiger Boys mocht nog even hopen op de aansluiting toen men een strafschop kreeg, maar Grooff schoot de bal te slap in waardoor keeper Burger kon stoppen.

Via twee goals van Menno Buijnsters liep FC Castricum in de tweede helft uit naar een ruime zege, en was het vooral de warrig leidende scheidsrechter Van Hoff die nog een stempel op de wedstrijd drukte door in het verder sportieve duel nog zes keer geel te trekken en keeper Pool zelfs met rood wegzond.

Reiger Boys - FC Castricum 0-4 (0-2)
1. Duc Anh Vu (e.d.) 0-1
3. Ernst Buijnsters 0-2
54. Menno Buijnsters 0-2
73. Menno Buijnsters 0-4