APELDOORN - Volgende maand word hij 18 jaar, Gino Knies die bijna 2,5 jaar geleden naar trainingscentrum Papendal vertrok om zijn droom uit te laten komen reed afgelopen weekend op het NK naar 3 medailles.

Van 27 t/m 30 december werd het Nederlands Kampioenschap op de wielerbaan gereden in het Omnisport Apeldoorn.Na een zware strijd op de sprint behaalde Gino Knies het zilver, het was erg close en er waren zelfs drie ritten voor nodig om de winnaar aan te wijzen. Ook zilver haalde hij op het onderdeel 1km tijdrit wat tot de laatste seconde heel spannend was en Knies helaas 1-tiende kwam voor het goud.

Op de laatste dag van het NK stond de keirin op het menu en met gemak kwam hij in de finale. In de finale staan uiteindelijk zes renners aan de start, Het zou een pittige finale worden met veel strijd wat bij de keirin hoort. Iedereen staat strak van de spanning want het gaat tenslotte om het Nederlands kampioenschap. De laatste 100 meter gaan de sprinters volledig los en Knies pakt het brons. Het was een mooi NK voor Gino Knies, want gestart op 3 onderdelen en dan 3 medailles pakken dan mag je uiterst tevreden zijn.