HEERHUGOWAARD – Met een 3-1 overwinning op Sporting Andijk heeft Reiger Boys zich uitstekend hersteld van de nederlaag die het een week eerder leed bij SV Kadoelen. Door de zege blijft de ploeg van trainer/coach Raymond Huisman meedoen in de top van de 3e Klasse A.

Na afloop waren er met name vanuit het Andijkse kamp nogal wat negatieve geluiden te horen over de scheidsrechterlijke beslissingen en dan met name over de situatie waarin Bert Inecia de beslissende 3-1 maakte net op het moment dat de gasten terug in de wedstrijd leken te komen. Volgens de trainer van de Heerhugowaardse vereniging was hierover geen twijfel. ‘Aan beide kanten gebeurden soms discutabele dingen, maar over de buitenspelsituaties was in elk geval geen twijfel volgens mij.’

Huisman vond dan ook terecht dat zijn ploeg een verdiende overwinning had binnen gesleept. ‘We hadden Sporting Andijk in het eerste kwartier al pijn kunnen doen met goede kansen voor Aram Hakopov en Diederik Luiken. Het vervolg van de eerste helft vond ik wat gezapig waarna ik er in de rust op heb aangedrongen dat we moesten blijven voetballen en initiatief moesten nemen.’

Die opdracht werd in de tweede helft prima uitgevoerd nadat eerst Mitchell Pichotte het eindpunt was van een prima aanval en een kwartier later Martijn Grooff de 2-0 maakte op aangeven van Mick Leijdeckers. ‘Daarna lieten we Andijk vanuit het niets toch weer in de wedstrijd komen (doelpunt Waardenburg), maar uiteindelijk maken we op een prima manier de 3-1. Een terechte uitslag want behoudens die tegengoal zijn we deze wedstrijd niet echt in gevaar geweest’, besluit Huisman.

Voor Reiger Boys volgen komende week nu twee lastige uitwedstrijden. Dinsdagavond speelt men voor de beker uit bij Purmersteijn, tevens koploper in dezelfde derde klasse. Waarna men zaterdag op bezoek gaat bij Wartburgia.