HEERHUGOWAARD - Het was een uitstekend weekend voor de teams van Reiger Boys. Zowel het eerste herenteam als de vrouwen wisten met het kleinst mogelijke verschil te winnen.


De heren van trainer/coach Tom Boukes deden dat in een thuiswedstrijd tegen ZCFC en daarmee herstelden zij zich van de zware nederlaag die men twee weken eerder leed bij FC Castricum. Het werd tegen de Zaankanters een moeizame wedstrijd die overigens wel verdiend werd gewonnen door de thuisploeg. Hoewel de mogelijkheden over negentig minuten schaars bleken waren de beste kansen immers wel voor Reiger Boys. Deze kwamen in de 17e minuut op voorsprong. Na een voorzet vanaf links van Daan de Vries wist spits Floyd Groet, niet voor het eerst dit seizoen, goed positie te kiezen en de 1-0 binnen te werken. Voor en na die goal kreeg ook Chris Coesel twee goede mogelijkheden, maar beide keren lag de jonge keeper Volcklandt goed in de weg. Op slag van rust kreeg Tom Luckfiel de kans om ZCFC op gelijke hooge te brengen, maar de voet van keeper Stoop bracht redding.

Het was één van de laatste echte wapenfeiten van de wedstrijd want na de rust werd het er allemaal niet beter op. Beide ploegen kregen nog één mogelijkheid, maar verder was het vooral rommelig wat beide ploegen lieten zien. Reiger Boys hinkte daarbij wel eens op twee gedachten om de nipte voorsprong te consolideren of deze juist te vergroten. Uiteindelijk werd de 1-0 over de streep getrokken waardoor de Boukes-equipe weer op de derde plaats staat in de 3e Klasse A.

Vrouwen
Reiger Boys VR1 bleef alweer voor de vijfde keer op rij ongeslagen. Op bezoek bij Heerenveense Boys won de ploeg van trainer/coach Junior Pourier eveneens met het kleinst mogelijke verschil (0-1). Tien minuten na de rust zorgde Marouscha Ruiter voor de enige treffer van de wedstrijd. Reiger Boys behaalt hiermee elf punten uit de laatste vijf duels en is inmiddels opgeklommen naar de zevende plaats in de hoofdklasse.

Foto: DP Sportfotografie