Daan van Os door naar het Nederlands kampioenschap turnen!

Heerhugowaard – Daan van Os en Meike Gerritsen van turnvereniging S.I.U. uit Heerhugowaard (beide 3e divisie) deden 26 april mee aan de halve finale van het Nederlands kampioenschap turnen. Na de eerste 3 toestellen stond Daan nog maar 12e, maar op de brug wist ze een top oefening te laten zien. Hiervoor kreeg ze de hoogste score. Daan heeft zich hierdoor geplaatst voor de meerkamp, maar ook voor de toestelfinale op de brug. Alleen de beste 2 (van de 24) gingen door. Meike heeft het helaas niet gered, omdat ze tot twee maal aan toe van de balk viel. Haar overige oefeningen gingen wel heel goed.

Daan wij wensen jou heel veel succes 30 mei (meerkamp) en 31 mei (brug finale) in Leek (Groningen).

 

Geplaatst voor de Districtsfinale in Amsterdam

Ook in de andere divisies hebben de turnsters van S.I.U. goede resultaten laten zien tijdens de regiokampioenschappen van afgelopen weken. In de 6e divisie gingen Pheadra Groot en Kim Elbers beide met het goud naar huis, zilver was er voor Yaira Spruijt, en brons voor Manon Burger en Esther Keizer.

In Wormer deden de volgende turnsters mee: in de D2 instap Naomi Oostmeijer (12e), in de 4e divisie Pupil 1 D1 Anika Felthuis(6e) , in de 5e divisie Pupil 1 D2 Steffy de Jong (8e) en Iris Meijer (ging met een bronzen medaille naar huis).  En bij de 4e divisie Jeugd1 D1 Manana Naftalieva (12e) .  Allen zijn geplaatst voor de Districtsfinale in Amsterdam op 6 juni.

 

Bij de Junioren 5e divisie was het Eda Koc (17e), en bij de Senioren 5e divisie Esmei Fehling, zij is 5e geworden en ging ook met een medaille naar huis. Beide zijn geplaatst voor de Districtsfinale op 30 mei in Amsterdam.

Bij de 4e divisie Jeugd 2 was het Ai Qin van der Sloot (11e) en bij de 5e divisie Jeugd 2 was het Zhanna Fehling (ging met een bronzen medaille naar huis). Ook zij mochten beide door naar de Districtsfinale in Amsterdam op 30 mei aanstaande.

Wij wensen alle bovengenoemde turnsters heel veel succes bij de Districtsfinales in Amsterdam!