HEERHUGOWAARD - Het was een succesvol WK darts voor Vanessa Zuidema uit Wieringerwerf en Lerena Rietbergen uit Heerhugowaard. In het Japanse Kobe wonnen ze allebei drie medailles.

Zuidema won goud in het teamkampioenschap en het overall kampioenschap bij de vrouwen en brons in het koppeltoernooi. "We zaten al helemaal stand-bye om het podium op te rennen", vertelt ze. "Van de spanning kwamen er ook tranen vrij, maar dat gebeurt mij wel vaker hoor."

Bij het jeugdtoernooi was er succes voor de 14-jarige Lerena Rietbergen uit Heerhugowaard. Zij won onder andere een gouden medaille op het overall toernooi. "Ik heb allemaal felicitaties gekregen van vriendinnen, maar ook van mensen in de dartwereld die ik goed ken. Die zeggen dat ze het heel knap vinden dat ik nu al dit bereikt heb", aldus Rietbergen.

'Ver komen'
Ook Zuidema was onder de indruk van het talent. Volgens haar gaan er nog vele overwiningen volgen. "Ze gaat heel ver komen. Ze is hartstikke jong en kan nu al zo goed darten, dus voor haar komt er zeker nog heel veel meer", vertelt ze met een glimlach.