HEERHUGOWAARD - In 2019 bestaat gymvereniging SiU Heerhugowaard 100 jaar. Dit wordt aan het einde van het drukke turnseizoen gevierd met een feestelijk jubileumweekend in de Waardergolf. Op zaterdag 29 juni vindt er een spetterende jubileumshow plaats waarin alle disciplines van de vereniging aan bod komen; turnen, arcrogym en trampolinespringen. Een selecte groep SiU leden, tun(st)ers uit jong oranje, trampolinespringer Jordy Mol, grote namen als Eythora Thorsdottir, Casimir Schmidt, Renske Endel en twee acro top-teams van Flik-Flak Den Bosch passeren de revue. Speaker Boudewijn de Vries vertelt de bezoekers precies wat ze te wachten staat. Tijdens het gevarieerde programma neemt de vereniging ook de tijd haar leden te eren die al meer dan 40 jaar lid zijn. Kaarten voor de show kosten € 7,50 per stuk en zijn verkrijgbaar via siu-heerhugowaard.nl.

Op zondag 30 juni is er een grote instuif. Een 100 jarig bestaan viert de gymvereniging uiteraard door samen te bewegen. Er worden parcours uitgezet en er staan turntoestellen, trampolines, airtracks en er ligt zelfs een grote vierkante airfloor. Daarnaast zie je meer over de historie van de turnsport en wordt en er een grote loterij georganiseerd. Kortom, voldoende te beleven voor jong en oud. Entree voor de instuif is gratis maar je moet wel van te voren je ticket claimen via siu-heerhugowaard.nl. Hier is ook alle aanvullende informatie over de beide evenementen beschikbaar.

Historie
Gymvereniging SiU staat voor Sport in Uitvoering, een vereniging met een breed aanbod voor jong en oud. SiU is ontstaan uit een samenwerking van de 2 Heerhugowaardse gymverenigingen Turn-In en DOS, met een historie die teruggaat naar het begin van de vorige eeuw.

Basis zijn de algemene sportvereniging TAVENU, opgericht in 1919 en KDO, opgericht in 1921. In 1979 ontstond er een afsplitsing van het met KDO gefuseerde TOG: Gymnastiekvereniging ’t Kruis. Deze vereniging had als uitvalsbasis de gymzaal aan de Jan Glijnisweg. In 1982 wijzigde deze haar naam in DOS. In 1998 fuseerden TAVENU en TOG en gingen ze verder onder de naam Turn-In.

Op 25 maart 2009 was ook de fusie van Turn-In en DOS een feit en is SiU Heerhugowaard ontstaan. Ter ere van het 100-jarig bestaan is er voor de vereniging een speciaal jubileumlogo ontworpen.