HEERHUGOWAARD - Er komt dit jaar geen Reiger Boys International Youth Tournament U11. Dat heeft de organisatie deze week besloten nadat men in de voorbereidingen tegen tal van problemen is aangelopen. Het toernooi was in 2019 toe aan zijn tiende jubileumeditie, maar dat gaat dus niet door.

In de voorgaande jaren deden tal van illustere namen mee aan het toernooi zoals AC Milan, Tottenham Hotspur, Schalke '04, Manchester City, Celtic, PSV en Feyenoord. In 2018 werd het toernooi nog gewonnen door AZ. Aangezien het toernooi in het verleden werd georganiseerd in dezelfde week als Fortuna Wormerveer een internationaal toernooi had wist men dat altijd mooi te combineren. Daar dat dit jaar niet mogelijk is loopt de Heerhugowaardse vereniging de grote namen mis, en liep het daarbij tegen tal van logistieke problemen aan met het oog op o.a. parkeren en veiligheid.

In een persbericht laat de club weten:

10e editie Reiger Boys International Youth Tournament gaat niet door

Tot onze spijt heeft Reiger Boys moeten besluiten om de 10e editie van het International Youth Tournament op 30 mei (Hemelvaartsdag) niet door te laten gaan.

Diverse oorzaken hebben ons dit doen besluiten.

Daar wij niet de (inter)nationale clubs konden binnenhalen die wij juist graag op deze jubileumeditie hadden gezien was er al sprake van een devaluatie van het toernooi.

Tevens lopen wij tegen diverse logistieke problemen aan met betrekking tot parkeren en maatschappelijke veiligheid waardoor wij in geval van calamiteiten de veiligheid niet kunnen garanderen. Aangescherpte procedures zorgen daarin voor een te grote belasting voor onze organisatie.

Wij vinden het zeer jammer dat, uitgerekend in ons jubileumjaar, een jarenlange traditie voor Heerhugowaard verloren gaat.

De organisatie van het Reiger Boys I.Y.T.