HEERHUGOWAARD – Met enkele nieuwe speelsters begon KSV dit seizoen met een voorzichtige doelstelling. De ploeg heeft haar draai snel weten te pakken. Met een voorlopige derde plaats mag de Heerhugowaardse handbalploeg spreken van een sterk seizoen. “Voorafgaand aan de competitie hadden we dit niet verwacht”.

De huidige derde plaatst is alles behalve wat de ploeg had verwacht. “We hebben drie nieuwe speelsters erbij en hadden de doelstelling om ons te handhaven binnen deze competitie, de resultaten zijn echter boven verwachting” vertelt Rosina Vreeburg. “Doordat we geen druk ervaren en plezier hebben in het spel en met elkaar staan we waar we nu staan” vervolgt de speelster.

Ondanks de vliegende start, verloor KSV afgelopen weekend van laagvlieger DSS. “We hadden een offday. Als het eenmaal niet lukt,dan lijkt alles wel niet te lukken. Snel vergeten en door naar de volgende wedstrijd” vindt Vreeburg, die zich met haar ploeg mag opmaken voor de duels tegen Westfriesland/SEW 3 en VOC 3. Vreeburg: “Dit zijn lastige tegenstanders. Beide teams hebben veel routine en ervaring, waardoor het alle kanten op kan gaan. Het zal leuk zijn als we minimaal twee punten kunnen pakken”.

Goede sfeer
Om tegen SEW 3 en VOC 3 punten te halen, zullen de Heerhugowaardse handbalsters van hun eigen krachten moeten uitgaan. “De meesten spelen al jaren met elkaar samen en zijn buiten de handbal bevriend met elkaar. Dit zorgt voor een goede sfeer waardoor je beter samenwerkt en meer een team kunt zijn” vindt Vreeburg. “Daarnaast passen de nieuwe speelsters goed in ons team en hebben we op alle posities goede speelsters om in te zetten”.

De voorlopige derde plaats, is voor KSV geen reden om hoog van de toren te blazen. “We gaan op dezelfde voet verder. We willen zo hoog mogelijk eindigen, waarbij plezier in het handbal ook van groot belang is”.