HEERHUGOWAARD - Tess Wester, keepster van het Nederlands handbalteam is in blijde verwachting van haar eerste kind. Dat maakte de 28-jarige Heerhugowaardse vanmiddag bekend via haar eigen Instagram account.


"You can’t yet see, but soon we’ll be three!!", zo liet ze weten op Instagram terwijl ze een foto met haar man, profvoetballer Mats Lieder, plaatste. De 138-voudig international is de tweede speelster van het Nederlands team die in korte tijd bekend maakte in verwachting te zijn. Pas geleden deed haar goede vriendin Lois Abbingh dat namelijk ook.

Welke exacte gevolgen de zwangerschap van Wester op het huidige en vooral het volgende seizoen heeft is onbekend. Met haar Roemeense club CSM Bucuresti, waar de Heerhugowaardse haar vertrek heeft aangekondigd, is ze nog in de race om de landstitel. Voor wat betreft Oranje zal het EK in november, net als bij Abbingh, aan de keepster voorbij gaan.

Tess Wester behaalde de afgelopen jaren grote successen met Oranje, met het gewonnen WK van 2019 in Japan als hoogtepunt. Sinds 2017 heeft zij een relatie met voetballer Mart Lieder, die sinds dit seizoen uitkomt voor FC Emmen.