HEERHUGOWAARD - KSV blijft meedraaien in de middenmoot van de Tweede Divisie na een soevereine zege op VZV DS3. Met routinier Rosina Vreeburg weer in de ploeg zegevierde de ploeg van trainer Theo Krom met 25-20.


De derby's tussen KSV en VZV leverden in de afgelopen jaren heel wat spanning op, en dat was ook nu het geval, hoewel KSV eigenlijk vanaf het begin een voorsprong pakte en die in stand hield waardoor men met 13-11 ging rusten.

Na de rust liep KSV langzamerhadnd verder uit mede dankzij de schotkracht van Jacqueline Köhne, in dit duel goed voor zeven treffers. Ook de ervaren Vreeburg, terug in de ploeg na haar derde zwangerschap, had haar aandeel in de zege met drie doelpunten, waarvan één rake strafworp. Men eindigde het duel met een verschil van vijf punten, waardoor KSV met nog een wedstrijd tegoed op een zesde plaats staat. Komende zaterdag gaat de ploeg van Krom op bezoek bij de nummer zeven in de stand, Nijhuis Broekland.

KSV DS1 - VZV DS3 25-20 (13-11)

Scores KSV: Jacqueline Kohne 7, Judith Groot 4, Romy Brink 4, Rosina Vreeburg 3, Jonna Lemstra 2, Rosalie Rood 2, Sam Wagenaar 1, Romee Balm 1, Jackie Heibloem 1