VELSERBROEK – Na de toch wat verrassende promotie van vorig seizoen is SVW’27 weer terug in de tweede klasse. Na drie nederlagen pakte de ploeg afgelopen zondag de eerste punten, een resultaat dat zeer welkom was in Heerhugowaard.

SVW’27 won afgelopen weekend op bezoek bij mede promovendus Texel’94 met 0-1. “Een erg belangrijk resultaat” erkent Sander Willemse. “Vooral omdat je ook de nul houdt. We speelden een geconcentreerde wedstrijd waarbij iedereen zijn taken goed uitvoerde. Dit geeft vertrouwen voor de komende wedstrijden. Het is belangrijk dat je goed in je organisatie blijft spelen”.

Vorig seizoen speelde SVW’27 nog een klasse lager. De ploeg slaagde er in om een plek in de nacompetitie te bemachtigen en wist daarin zowel de Blokkers als JVC te verslaan. Voor dit seizoen is het juist de bedoeling om nacompetitie te ontlopen. “Als ik realistisch ben zullen wij om handhaving moeten vechten” vindt Willemse. “Maar ik heb ook de ervaring met de tweede klasse en ik weet dat iedereen van elkaar kan winnen. Dus zou je ook zomaar in de middenmoot kunnen eindigen”.

Na vier wedstrijden is het voor Willemse nog lastig om te bepalen wie in de strijd om handhaving de concurrenten zijn, “voor zover ik dat nu kan inschatten denk ik Alkmaarsche boys, KFC, Spartanen, West Frisia en Texel’94”.

Komende zondag wacht een uitduel tegen een ploeg die ook terug is in de tweede klasse. VSV degradeerde na twee seizoenen uit de eerste klasse en bezet momenteel een achtste positie. Willemse kan zich met zijn teamgenoten opmaken voor een lastige wedstrijd. “Wij zullen tegen deze ploeg geduldig moeten zijn en lang in de organisatie spelen. We weten dat zij makkelijk scoren thuis. Het is dan ook zaak om lang de nul te houden en hopen op wat uitbraken van onze kant”