WEESP – ‘We zullen onze pijlen moeten richten op onze directe concurrenten The Victory en SVE. Tegen hen zal winst noodzakelijk zijn om degradatie te voorkomen’, zei Eric Wijman vorige week nog. Tegen de eerste van de twee concurrenten ging DOV echter onderuit, 6-4.

De nederlaag was een teleurstellende uitslag voor DOV, dat daardoor onderaan de ranglijst staat. ‘Hoewel er altijd kansen zijn gaat handhaving in deze klasse een zeer lastige opgave worden. De komende wedstrijden zullen daar definitief een antwoord op geven’, aldus Eric Wijman.

In Weesp begon Dennis Derr tegen Jacobi, de sterkste man bij The Victory 2. De wedstrijd werd door Jacobi gewonnen in drie games hoewel de laatste game net aan met 12-10 werd verloren. Daarna won Wijman overtuigend in drie games (11-2, 11-3 en 11-7) en verloor Sander van Buul in drie games. ‘De dubbel bleek achteraf een cruciale wedstrijd’, aldus Wijman, die samen met Derr het duo vormde. Zij moesten de winst aan de gastheer laten na een spannende partij.

Derr pakte het tweede punt voor DOV, en na een verliespartij van Van Buul bracht Wijman de stand op 4-3. De laatste wedstrijd van Van Buul was de de meest spannende van de middag. Na mooi spel en veel spanning viel de beslissing met 15-13 pas in de vijfde game. Helaas voor DOV was de winst voor The Victory. Nadat Derr zijn derde wedstrijd won en Wijman verloor van de sterkste man bij The Victory kwam de einduitslag op 6-4.