ALKMAAR – Wel of niet doorgaan. Het was de gedachte die Peter Koch had na de 43e editie van het Handsome Eight toernooi. Een editie die niet ging zoals gehoopt. Het niveau van de teams was hoog, maar de publieke belangstelling was met name de eerste toeernooidag lager dan verwacht. Mede dankzij de steun van een goede relatie van Koch kan men op 30 december haar hart ophalen. Weer gewoon op één dag zal dan het Handsome Eight toernooi worden georganiseerd.

Het deelnemersveld liegt er niet om. Ook tijdens de 44e editie is het organisator Peter Koch gelukt om sterke ploegen naar Alkmaar te laten komen. Met Hovocubo die als eerste en uit eigen beweging liet weten dolgraag deel te nemen aan het Handsome Eight toernooi. Dat laatste was voor Koch reden om door te gaan. ‘Door omstandigheden, die iedereen inmiddels wel weet, zat ik wel enigszins in de put’, begint de organisator zijn verhaal. ‘Ik heb in 42 jaar iets schitterends opgebouwd en dat wilde ik toch niet zomaar opzij zetten. Het is het immers het bekendste zaalvoetbaltoernooi van Nederland, alle sterren en kampioenen van Nederland zijn er geweest.’

Het berichtje van Sander van Dijk was een opsteker voor Koch, die ook een positief bericht kreeg van Pieter van der Borden. ‘Hij nodigde me uit en gaf aan garant te staan voor alle tekorten. Voor zeker twee edities. Dat gaf me pit om door te gaan’, zegt de Alkmaarder.

Enthousiast
Vooruit kijken is iets wat Koch dan ook graag doet. Bij het opnoemen van de deelnemende teams wordt het enthousiasme alsmaar groter. ‘Er is een fantastisch deelnemersveld. Hovocubo komt, met al die internationals. Ook een regionale club (White Stones, red.) die in de Eredivisie speelt is aanwezig. Mo Darri komt met onder meer en Aziz Hitou Mo el Fahsi en zijn neefje Younes Daari. Dat is een wereldteam genaamd El Marsa’, noemt Koch drie deelnemers. Ook het Groningse FC Tolhuisen, dat vorig jaar meedeed aan het kwalificatie toernooi, is van de partij. Evenals Rotterdam Stars en Anderlecht. ‘Dat wordt weer genieten’, voorspelt Koch, die terugvalt op het oude concept. Op één dag, van 12.00 tot 17.00 uur. Met bij de organisator de hoop dat de tribunes weer afgeladen vol zitten.

Eén na laatste
De komende editie van het Handsome Eight toernooi zou zomaar de voorlaatste kunnen zijn. ‘Dat denk ik wel. Maar Dick Advocaat zegt ook altijd dat het zijn laatste jaar wordt. Je weet soms niet hoe het loopt, maar in mijn hart denk ik van binnen dat het na 45 edities mooi is geweest’, aldus Koch. ‘Of dat het volgend jaar een toptoernooi wordt of een reünie met allemaal spelers die eerder op het Handsome Eight toernooi hebben gespeeld, daar twijfel ik over. Maar dat zijn bespiegelingen van een oude man.’

Die oude man kan op 30 december genieten van de 44e editie van het Handsome Eight toernooi. Met ongetwijfeld vele anderen zaalvoetballiefhebbers. Kaarten kunnen aan de kassa worden gekocht en kosten €5,00.