HEERHUGOWAARD – FC Marlène, dat dit seizoen een andere weg is ingeslagen, kent qua resultaten een matige start. In de laatste competitiewedstrijd tegen ZVV Volendam werd de eerste overwinning behaald en afstand gedaan van de laatste plaats. In gesprek met Danny Havermans tijd om terug te kijken op zijn eerste weken als vaste waarde bij het eerste team, de samenwerking met coach Anand Jagdewsing, en de komende competitiewedstrijd.

Je bent één van de spelers die dit seizoen definitief bij het eerste team zit. Hoe kijk je de afgelopen weken naar je ontwikkeling binnen dat team?
Nadat ik vorig jaar minder spelminuten mocht maken vind ik dat ik deze competitie aardig in vorm begin te komen, ook door het team met veel eigen jongens dat steeds beter op elkaar ingespeeld raakt. Waardoor ik dus ook meer zelfvertrouwen krijg en dat steeds meer ten goede van mijn spel komt.

In de vorige periode dat Jagdewsing aan het roer stond bij Marlène maakte jij je eerste minuten. Hoe belangrijk is hij in jouw ontwikkeling/doorbraak?
Voor mij is dit natuurlijk erg belangrijk geweest om te komen tot waar ik nu ben. Doordat ik bij Anand al op jonge leeftijd mijn debuut bij Marlene mocht maken heb ik heel veel geleerd van ervaren spelers en natuurlijk door het spel zelf. Ik was ook blij om te horen dat Anand onze nieuwe coach werd, want ik denk dat ik nog veel van hem kan leren.

In jullie laatste competitiewedstrijd wonnen jullie met 4-2 van ZVV Volendam. Een behoorlijke opluchting lijkt me?
Dat is zeker een hele opluchting voor ons geweest. Vooral om van de laatste plaats af te komen. want dat is een plek die wij niet gewend zijn.

Is deze overwinning een belangrijke stap om de weg omhoog te vinden?
Ja, de druk lag erg hoog. Dat merkte je aan iedereen. Na vier wedstrijden niet gewonnen te hebben merk je toch dat er bepaalde angsten in slopen. We nemen ons nu voor dat we meer punten gaan pakken. We hebben met een nieuw team al veel zware tegenstanders gehad waardoor het lijkt dat het minder gaat. Maar gezien het verloop van de wedstrijden viel dat mee.

Komende vrijdag nemen jullie het op tegen WSV. Wat verwacht je van dit duel?
Ik verwacht een spannende partij omdat Anouk Roest vorig jaar onze coach was, en niet van ons wilt verliezen. Daarentegen hebben wij natuurlijk wel een heel nieuw team staan wat voor een verrassing kan zorgen. Wij willen in ieder geval voor het beste resultaat gaan en dat is een overwinning.