ALKMAAR – De Wieler3daagse van Alkmaar is in de afgelopen dagen van het begin tot het eind spannend gebleven. Zaterdagavond was in het Alkmaarse Sportpaleis de apotheose van drie avonden topsport en entertainment.

Rond de klok van 23.00 uur mochten Yoeri Havik en Cees Bol zich uiteindelijk tot winnaars laten uitroepen van de tweede editie van het evenement. Dit was geen verrassing aangezien het koppel al sinds donderdagavond de leiding hadden genomen, maar in de laatste koers van de avond maakten directe concurrenten Niki Terpstra en Pim Ligthart het nog ongemeen spannend.

Voor Havik die de driedaagse voor de tweede keer op rij won was het evenement geslaagd. ‘We hebben drie supergave avonden gehad, mede dank zij het enthousiaste publiek. We moesten nog even alle zeilen bijzetten om de concurrentie van ons af te houden, maar we hebben geweldig genoten.’

Naast de elite-renners waren er nog tal van disciplines bij de jeugd, de dames en het stayeren. Bij het laatste spectaculaire evenement achter de grote motoren ging de titel naar Nederlands kampioen Reinier Honig samen met gangmaker Jos Pronk. Bij de dames was Phaedra Krol op donderdag de sterkste maar moest ze op vrijdag haar koppositie afstaan aan Kelly Markus. Door een ijzersterke slotavond eiste Krol echter toch de eindwinst op.

De Wieler3daagse bleek de afgelopen dagen een uniek evenement met nationale en internationale toprenners onder toeziend oog van een enthousiast publiek. Toernooi-directeur Eddy Bakker van Alkmaar Sport was na afloop dan ook een tevreden man. ‘Deze editie was stukken beter dan de eerste. Robert Slippens en Danny Stam hebben hun reputatie waargemaakt. We hadden een prachtig rennersveld en drie dagen spannende wedstrijden gezien. Het publiek was meer dan verdubbeld en de interactie tussen de renners en publiek zorgde voor een geweldige ambiance. We kijken met trots terug op een geslaagd evenement.’

Kijk hier voor alle uitslagen
Foto’s: DP Sportfotografie