HEERHUGOWAARD - Vanavond 6 juni 2018 vindt de negende editie "Stad van de Zon" triatlon plaats. Ruim 300 wedstrijdatleten, recreanten en zo’n 20 trio’s gaan in het Park van Luna in Heerhugowaard 500 meter zwemmen, 22 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen. De eerste groep (heren) start rond 19.15 uur. De tweede groep (dames, trio’s en zomercursisten) start een aantal minuten later. Het evenement wordt georganiseerd door triatlonvereniging DTC (Dutch Triatlon College) Heerhugowaard.

Ook dit jaar is er weer een prachtig parcours uitgezet. Iedereen is welkom om de deelnemers langs het parcours aan te moedigen. Het meer van Luna is de centrale plek waarin ook het zwemmen plaatsvind. Vlakbij restaurant Skeef is de start en duiken de deelnemers het water in. Direct daarna stappen zij op hun fiets om twee rondes van 11 km te rijden. Tijdens het laatste onderdeel lopen de deelnemers door het park van Luna. Vorig jaar ging de winst naar Emiel van Tongerlo in een knappe tijd van 1:07:07. Bij de vrouwen ging de overwinning naar Talisa van der Fluit in een snelle tijd van 1u10min28sec.

Nieuw dit jaar is dat de HotITem Stad van de Zon triathlon de aftrap is van het “Noord Holland sprint triathlon circuit. Dit circuit bestaat uit vier wedstrijden, namelijk; Heerhugowaard, Langedijk, Nieuwe Niedorp en Schagen. De winnaars van dit circuit mogen zich uitroepen tot de beste sprinttriathleten van de kop van Noord Holland.Bij de heren is Emiel van Tongerlo (Breezand) één van de favorieten voor het circuit. Hij was vorig jaar de winnaar in het Park van Luna. Maar sluit ook “good old Peter Johan Dillo (Schagen) en Michael Krijnen(Spanbroek) niet uit! Maar de grootste favoriet is toch de 19 jarig “up-coming man” Tristan Olij uit Winkel.Bij de dames is ligt de Favorietenrol duidelijk bij Talisa van de Fluit uit Nieuwe Niedorp, zij beheerst het vrouwenpodium in Noord Holland al jaren.

DTC merkte ook deze keer dat triatlon ‘Stad van de Zon’ populair is bij triatleten. Binnen 24 uur waren het maximaal individuele inschrijvingen binnen. DTC wil de triatlonsport in de regio bevorderen. Zo zijn er dit jaar 30 zomercursisten die speciaal door trainers van DTC zijn klaar gestoomd om voor het eerst deel te nemen aan de Stad van de Zon triatlon.