ALKMAAR - Tijdens de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen van AZ tegen Heracles (5-0) mocht de 18-jarige Jorn Berkhout zijn Eredivisiedebuut maken. De jonge Heerhugowaarder, ooit begonnen bij Reiger Boys, viel in de 83e minuut in voor Fredrik Midtsjø.


Hoewel hij slechts een paar minuten meedeed maakte de verdediger in het veld nog wel de 5-0 van Owen Wijndal mee. Daarvoor zag hij vanaf de bank ook al Myron Boadu en Jesper Karlsson ieder tweemaal scoren in het ruim gewonnen duel.

Het gaat inmiddels hard met de nog prille loopbaan van de 18-jarige Berkhout die tot 2013 voor Reiger Boys uitkwam en vanuit daar in de AZ jeugdopleiding werd opgenomen. Dit seizoen maakte hij in oktober al op 17-jarige leeftijd zijn debuut in de Keuken Kampioen Divisie in de thuiswedstrijd van Jong AZ tegen MVV (3-3). Nadien speelde hij vrijwel alle resterende wedstrijden voor Jong AZ.

Sinds vandaag kan Jorn Berkhout dus ook zijn debuut in de Eredivisie afvinken en gaan wij in de toekomst ongetwijfeld nog meer horen van de talentvolle verdediger.