HEERHUGOWAARD – Ondanks dat hij al jaren bij tennisvereniging Heerhugowaard speelt deed Bart de Gier nooit eerder mee aan het Heerhugowaards/Baanbereik Open. Dit jaar was de mogelijkheid er echter waardoor de 35-jarige ditmaal wél deelnam aan het tennistoernooi.

Doordat het 4 sterren toernooi in Den Haag een Future toernooi is geworden was er voor Bart De Gier de gelegenheid om mee te doen aan het Heerhugowaards/Baanbereik Open. ‘Het is leuk om hier te spelen. Meestal ben ik hier kijken en nu doe ik zelf mee’, zei de 35-jarige tennisser. In de eerste ronde van het toernooi op zijn thuisbasis kende hij weinig moeite om door te stomen naar de volgende ronde.

Moeiteloos
Bart de Gier mocht al om 12.00 uur in actie komen tijdens het Heerhugowaards/Baanbereik Open. Op het eerste veld, voor het terras, trof hij de ervaren speler Wesley Quattlebaum die in de kwalificatie verloor maar door een uitvaller alsnog mocht spelen in het hoofdtoernooi. Het duel was echter vanaf het begin een ongelijke strijd.

Binnen een uur was het pleit al beslecht. De eerste set werd moeiteloos met 6-0 gewonnen, waarna Quattlebaum in de tweede set de eerste game won. Uiteindelijk bleek dat ook de enige game voor de tegenstander die uiteindelijk met 6-1 moest buigen voor De Gier. ‘Hij speelde prima. Hij komt uit Amerika en moest wennen aan het gravel’, vertelt de winnaar van de eerste ronde. ‘Ik hoop in de volgende rondes op sterkere tegenstanders.

Om de finale te bereiken moet de 35-jarige speler nog drie rondes overleven. ‘Ja, ik zie mijzelf als favoriet, aldus De Gier die hoopt op spannendere confrontaties. ‘Als ik niet genoeg tegenstand heb dan is dat een teleurstelling.’