HEERHUGOWAARD - Tijdens de Olympische Spelen in Tokio won Tony van Diepen de zilveren medaille en gisteren ontving hij voor deze historische prestatie de Gouden Reiger. Die kreeg hij uitgereikt door locoburgemeester en sportwethouder Annette Groot tijdens een openlucht receptie in de tuin van zijn ouders.


In een zinderende finale op de 4x400 meter estafette eindigde Tony samen met Liemarvin Bonevacia, Terrence Agard en Ramsey Angela op de tweede plaats. Hiermee werd voor Nederland atletiek geschiedenis geschreven.

Locoburgemeester Annette Groot sprak haar dank en respect uit voor de historische prestaties: "Jij laat zien dat sporten leuk is en dat je je er -letterlijk- mee kunt onderscheiden. Jij geeft jongeren misschien net dat zetje om lekker te sporten en ondertussen te groeien in hun doorzettingsvermogen. En dat is dan niet alleen belangrijk voor sport, maar ook in hun hele verdere ontwikkeling. Jouw prestatie heeft veel impact. Op inwoners van Heerhugowaard, maar ook ver daar buiten. Tot over onze landsgrenzen heen. Wij zijn er trots op inwoners zoals jij in onze stad te hebben. Het college van burgemeester en wethouders heeft daarom besloten aan jou de Gouden Reiger uit te reiken."

De in Heerhugowaard geboren en getogen Tony is een specialist op de 400 en 800 meter en startte zijn atletiekcarrière bij A.V. Hera. Tijdens de Olympische finale kwam hij als derde loper in actie. Eerder dit jaar maakte Tony ook onderdeel uit van het kwartet dat goud behaalde bij de 4x400m bij de Europese Indoorkampioenschappen en de WK Estafette 2021.