HEERHUGOWAARD - Tussen de landelijke handbalbekerfinales in het Topsportcentrum Almere door werden afgelopen zondag ook de prijzen van de beste spelers en speelsters van de vaderlandse competitie verdeeld. In de categorie "grootste talent" ging de prijs naar de Heerhugowaardse Bo van Wetering.

De 19-jarige speelster ontving de prijs uit handen van haar eigen coach bij het Amsterdamse VOC, Ricardo Clarijs. Van Wetering begon haar loopbaan bij HV Tornado en via SEW belandde ze in 2016 bij VOC. Half februari werd bekend dat de Heerhugowaardse met ingang van komend seizoen in de Duitse Bundesliga zal uitkomen bij TuS Metzingen.

De Oranje-international was verguld met haar prijs al was ze er bijna niet bij geweest in Almere. 'Superleuk, al had ik eigenlijk iets anders gepland voor vandaag. Nadat mijn ouders, vrienden en uiteindelijk de coach mij belde dat ik hier aanwezig moest zijn begon ik wel wat te vermoeden.' Aangezien de winnaars door de bondscoaches zijn gekozen heeft de prijs een grote waarde voor het talent. 'Een mooie erkenning en ik ben er dan ook superblij mee', aldus Van Wetering.