HEERHUGOWAARD - Tijdens Triathlon Veenendaal op 25 augustus doen sporters met en zonder beperking gezamenlijk mee aan een speciale sponsorserie voor HandicapNL. Zo ook de gebroeders Markus, Raymon (26), Vincent (25) en Benjamin (20), uit Heerhugowaard. Elk zullen zij een onderdeel voor hun rekening nemen. Zo loopt Raymon hard, zwemt Vincent en handbiket Benjamin een deel van de Triathlon.

Geleende handbike
Benjamin is geboren met een ontwikkelingsstoornis in zijn hersenen (cerebellaire hypoplasie), waardoor hij een verminderde motoriek heeft. Hierdoor is Benjamin wat betreft sporten aan een rolstoel gebonden. Zo doet hij nu aan rolstoelhockey en hebben ze speciaal voor deelname aan de Sponsor Team Triathlon via HandicapNL van de KNWU een handbike te leen gekregen. “Het leek ons als broers hartstikke leuk om een keer samen een sportieve prestatie neer te zetten. Sporten is namelijk enorm belangrijk en dat deze Triathlon ons de kans geeft om dit als broers samen te doen, maakt het plaatje helemaal compleet”, aldus Raymon Markus.

Handbiken in plaats van fietsen
De Sponsor Team Triathlon serie is een samenwerking tussen Triathlon Veenendaal en HandicapNL. Hieraan doen vierentwintig teams mee die stuk voor stuk geld inzamelen voor het goede doel. De kwart triathlon is toegankelijk voor mensen met en zonder beperking. Zo doen er verschillende gemengde teams mee, waar bijvoorbeeld iemand met een handicap handbiket in plaats van fietst. Op deze manier draagt het evenement bij aan de inclusie van mensen met een handicap, want sporten is voor iedereen erg belangrijk.

Rolstoelvaardigheidstraining van K-J Projects
Met de opbrengst van de Sponsor Team Triathlon, worden de rolstoelvaardigheidstrainingen van K-J Projects gefinancierd. K-J Projects is een organisatie van Paralympiër Kees-Jan van der Klooster die zich inzet om actieve rolstoelgebruikers, zekerder door het leven te laten gaan. Hoewel basisvaardigheden in het revalidatiecentrum worden geleerd, stuiten rolstoelgebruikers in het dagelijks leven op veel obstakels. De training geeft een enorme boost in vaardigheid en zelfvertrouwen. Het blijkt een investering voor het leven. Wil je hieraan bijdragen, dan kan dat via de actiepagina: https://evenementen.voorhandicap.nl.