HEERHUGOWAARD - Bij de start van de competitie in de Hoofdklasse van het dameshandbal stond gelijk de Heerhugowaardse derby tussen KSV en Tornado op het programma. In Sporthal Waardergolf kreeg het duel tussen de buren en rivalen geen winnaar (20-20).


Ook het laatste onderlinge duel tussen beide ploegen eindigde in een gelijkspel toen nog niet vermoedend dat de competitie toen niet afgemaakt zou worden vanwege de coronacrisis. Hoe anders is alles eind september? Want waar de Waardergolf normaal tijdens de derby tot de laatste plaats bezet is daar mochten nu slechts honderd toeschouwers getuige zijn van de derby.

Zij zegen een duel die op en neer ging, waarin Tornado sterk begon, KSV het initiatief overnam en beide ploegen zich na afloop tevreden moesten stellen met een punt. Van dat gelijke spel zal KSV waarschijnlijk het meeste balen want zij kwamen na een achterstand goed terug, stonden bij rust al twee doelpunten voor en vlak voor tijd zelfs nog met 20-18. Over de gehele wedstrijd gezien bleek echter dat beide ploegen niet veel voor elkaar onder deden en de gelijke stand wellicht een terechte was.

Het was Tornado dat een voorsprong nam en dat tot 7-7 vol hield. Vervolgens wist Jackie Heibloem drie keer op rij te scoren en mede door vier treffers van Judith Groot ging KSV met een 12-10 voorsprong rusten.

In de tweede helft hield KSV die voorsprong vast, maar zat Tornado continu op het vinkentouw mede dankzij de trefzekerheid van aanvoerster Anja Borst die deze wedstrijd zes keer zou scoren. Hierbij vergat KSV ook definitief afstand te nemen want van de zes strafworpen die men kreeg te nemen, dit tot grote ergernis van Tornado-coach Fred Stuurman, wist men er slechts drie te benutten waar aan de overkant Borst met twee uit twee wel een honderd procent score had. Toch zag het ernaar uit dat de winst naar "thuisploeg" KSV ging toen men vlak voor tijd weer twee doelpunten voorsprong nam. Tornado gaf zich echter nog niet gewonnen en wist via de eveneens trefzekere Suzie Wijnker (5 goals) alsnog een punt uit het vuur te slepen.

HANDBAL DAMES HOOFDKLASSE F

KSV DS1 - Tornado DS1 20-20 (12-10)

Foto's: DP Sportfotografie