HEERHUGOWAARD - In de hoofdklasse van het dameshandbal zit de zogenaamde winterstop er alweer op. Hedenavond komen de ploegen van KSV en Tornado alweer in actie en beiden beginnen 2019 tegen een pittige tegenstander.

De dames van KSV spelen vanavond om 20.00 uur in Sporthal Waardergolf tegen het op de derde plaats staande SV Zeeburg. De ploeg van coach Sandra Groenveld kende een prima competitiestart, maar liepen vanaf november tegen vijf nederlagen op rij op. In de laatste wedstrijd voor de winterstop werd dit enigszins hersteld met een overwinning op VOC DS3. KSV staat op een gedeelde vijfde plaats en wil zich in eigen huis graag revancheren voor de eerdere nederlaag tegen SV Zeeburg (24-15)

Voor het Tornado van coach Hans Eilers is de situatie stukken verbeterd nadat het de competitie begon met vier nederlagen op rij. Uit de laatste zeven wedstrijden werden echter vijf overwinningen geboekt waardoor het team nu samen met KSV op een gedeelde vijfde plaats staat. Voor Tornado staat er hedenavond een zeer zware uitwedstrijd op het programma als het op bezoek gaat bij medekoploper U.S. in Sporthal De Pijp in Amsterdam.