HEERHUGOWAARD - Behalve de zaterdagploegen van Reiger Boys en SVW '27, die afgelopen weekend beiden wonnen en regelmatig hun punten sprokkelen, is het mineur in het Heerhugowaardse zondagclubs. Zowel SVW '27, Hugo Boys, KSV en WMC staan in de onderste regionen van hun klasse en wachten nog op hun eerste zege.


2e Klasse A
SVW '27, de hoogst spelende Heerhugowaardse club staat na vijf wedstrijden nog op nul punten. De ploeg van trainer Martin van Leuven verloor afgelopen zondag met 1-2 van Kleine Sluis. Marlon Bornemann zorgde daarbij voor de enige treffer van de groen-zwarten. Overigens was het al de vierde keer dat SVW '27 met slechts één doelpunt verschil verloor. Alleen in het uitduel bij ZAP was men echt kansloos (5-0). Komende zondag wacht opnieuw een zware wedstrijd als men op bezoek gaat bij de nummer vier in de stand, FC Den Helder.

3e Klasse A
Hugo Boys behaalde twee weken geleden een puntje tegen het eveneens laag geklasseerde KGB (3-3). In de overige vier wedstrijden scoorde de ploeg van trainer Ron Weinbrecher geen eenmaal en kreeg liefst zeventien doelpunten tegen. Deze zondag ging men thuis tegen FC Medemblik ook weer hard onderuit (0-5). Komende zondag gaat men op bezoek bij de nummer vijf in de stand, DWOW.

3e Klasse B
KSV staat er in die andere derde klasse nog slechter voor en verloor al zesmaal. Bij de blauw-witten waar trainer Ronald de Rooij kort voor aanvang van de competitie opstapte wist men pas tweemaal te scoren en kreeg men al 34 treffers tegen. Afgelopen zondag was titelkandidaat Hercules Zaandam een maatje te groot (0-4). Komende zondag speelt men de uitwedstrijd bij middenmoter Meervogels '31.

5e Klasse A
WMC wist dat het een moeilijk seizoen tegemoet zou gaan al is er na enkele zeer zware bekerwedstrijden wel wat herstel. In de competitie wacht men na zes wedstrijden echter nog wel op het eerste punt nadat men afgelopen zondag met 4-1 verloor van Oudesluis. Zondag speelt WMC weer uit, tegen het eveneens laag geklasseerde Graftdijk.