HEERHUGOWAARD - Tijdens de Nieuwjaarsreceptie van KV Apollo op vrijdag 5 januari 2018 ontvingen de heren Henk Kort en Arnold Hesterman de zilveren reiger van de gemeente Heerhugowaard uit handen van wethouder Monique Stam. Met ambtsketen wist de gemeentebestuurder precies om welke twee heren het ging en hoe zij binnen het verenigingsleven steun vinden bij hun partners. Henk en daarna Arnold werden met hun partners in het zonnetje gezet.

Henk Kort ontving de onderscheiding mede voor zijn verdiensten bij KV Apollo als mede initiatiefnemer van het recreantentoernooi bij Apollo. In september 2017 vond de vijfentwintigste editie van het recreantentoernooi plaats en werd de naam van Henk Kort aan het toernooi verbonden. Henk is en was actief in vele functies binnen KV Apollo; onder andere sponsorcontracten, jeugdcommissielid, mede organisator schoolkorfbaltoernooi. Henk is tevens actief supporter en lid van verdienste.

Arnold Hesterman ontving de onderscheiding mede voor zijn verdiensten bij KV Apollo als mede initiatiefnemer van het schoolkorfbaltoernooi binnen Heerhugowaard. In mei 2017 vond de drieenveertigste editie van dit toernooi plaats. De aanmoedigingsprijs van dit toernooi is enkele jaren geleden omgedoopt tot de Arnold Hesterman (AH) prijs. Arnold is en was actief in vele functies binnen KV Apollo; onder andere wedstrijdsecretariaat, technische commissie. Arnold is tevens actief supporter en lid van verdienste.

Wethouder Monique Stam benoemde tot slot de betrokkenheid binnen de vereniging van alle leden. Zij gaf aan de prettige sfeer goed te voelen en te begrijpen dat een mannen-vrouwen-sport iets extra’s kan opleveren.