HAARLEM/BAARN - Zowel de heren als de dames van MHC Heerhugowaard zijn er niet in geslaagd om punten te pakken in de eerste speelronde. Tegen respectievelijk Saxenburg en Baarn werd er verloren.

Saxenburg - MHC Heerhugowaard heren 5-4
In Haarlem leed de herenploeg van MHC Heerhugowaard een nipte 5-4 nederlaag. Saxenburg is een goede tegenstander en voor een eerste competitiewedstrijd was het dus meteen een lastig begin.' wist Tjade Bijlsma. De Haarlemmers wisten de score te openen, waarna de bezoekers langszij kwamen. Dit gebeurde via een ingeschoten schot van Sven Balvers via de stick van een speler van Saxenburg.

Toch kwam de gastheer weer op voorsprong. Even later, richting het einde van de eerste helft wist Heerhugowaard weer langszij te komen door een treffer van Bob schotten. de tweede helft begon met de gelijke stand van 2-2. Heerhugowaard kwam op een 2-3 voorsprong door Sven Balvers waarna Saxenburg weer gelijk kwam en ook de 4-3 scoorde. 'Ook de 5-3 werd gescoord. Wij kwamen nog terug door een goede strafbal van Bas Wulfers alleen toen was het te laat. de eindstand luidde 5-4.'

Baarn - MHC Heerhugowaard dames 5-0
Een deel van speelsters van oud dames 1, een aantal speelsters van jong dames 1 en twee nieuwe meiden vormen samen het nieuwe dames 1 van MHC Heerhugowaard. Dat team begon afgelopen zondag als promovendus in de Derde Klasse.

In de eerste speelronde gingen de Heerhugowaardse hockeysters op bezoek bij Baarn. ‘Wij waren allemaal lichtelijk gespannen terwijl het fluitsignaal voor het begin van de wedstrijd zich liet horen. Zowel ons team als de meiden van de Baarnse hockeyclub kenden een sterke start. Het balbezit bleef gelijk en na een paar kansen van Baarn kwamen we helaas 3-0 achterstand met de rust.’ zei Angela Weijmer na afloop.

In de tweede helft ging MHC Heerhugowaard er voor, al werd het harde werken niet beloond. Tegen het einde van de wedstrijd liep Baarn uit naar een 5-0 zege. ‘Voor een eerste wedstrijd hebben we het niet slecht gedaan. De meiden van de Baarnse hockeyclub wisten hun kansen goed te benutten, maar als team zijn we zeker niet weggespeeld. Het voelde ook niet alsof we 5-0 hadden verloren, vertelden we achteraf tegen elkaar.’ vervolgde Weijmer.

Komende zondag neemt MHC Heerhugowaard het in eigen huis op tegen Flevoland.