NIEUWKOOP/PURMEREND – Zowel de heren als de dames van MHC Heerhugowaard keerden afgelopen zondag zonder punten huiswaarts. Waar de heren in een doelpuntrijk duel onderuit gingen, leden de dames een 3-1 nederlaag.

Nieuwkoop – MHC Heerhugowaard heren 4-3
Om de stijgende lijn door te zetten, moesten de heren van MHC Heerhugowaard ook bij Nieuwkoop winnen. ‘We waren nog niet helemaal wakker en kwamen al snel op 1-0 achterstand’, zei Tjade Bijlsma. Lloyd Ovinge wist vlak daarna de stand gelijk te trekken. Heerhugowaard ging op zoek naar de voorsprong alleen die kwam er niet. Het was Nieuwkoop dat de 2-1 scoorde. Björn Wamelink wist de stand gelijk te trekken en bepaalde de ruststand op 2-2.

‘We moesten echt hard aan de slag als we nog wilden winnen. Na een goede start van de tweede helft wist Nieuwkoop op een 3-2 voorsprong te komen. Beau Goezinnen maakte de gelijkmaker. Toch kreeg de thuisploeg richting het einde van de wedstrijd nog een gelukje en kon de winnende treffer binnen schieten, 4-3.

Purmerend – MHC Heerhugowaard dames 3-1
Voor de dames van MHC Heerhugowaard stond er een uitwedstrijd gepland tegen Purmerend. Beide teams begonnen de wedstrijd sterk met veel kansen, al bleef de 0-0 lang op het scorebord. Tegen het einde van de eerste helft lukte het Purmerend om de 1-0 te scoren.

Na de rust hadden wij de overhand. Ons spel was sterk en we waren ze een stap voor’, zei Angela Weijmer na afloop. Al snel viel de 1-1. Chris Hoekstra scoorde na een mooie assist van Romy Berntzen. ‘Een combinatie zoals we deze op de training de laatste tijd vaak oefenen.’

Na het doelpunt bleven de Heerhugowaardse hockeysters gefocust spelen. ‘Maar dit werd helaas niet beloond’, vervolgde Weijmer. Aan het einde van de tweede helft kwam Purmerend door twee matige doelpunten op een 3-1 voorsprong.