REGIO – In de derde speelronde is de herenploeg van MHC Heerhugowaard er in geslaagd om de eerste punten van het seizoen te pakken. Op bezoek bij Thor deed het dat met ruime cijfers. De damesploeg van de Heerhugowaarders incasseerden een nederlaag.

Thor – MHC Heerhugowaard heren 4-5
Nadat de ploeg afgelopen vrijdag een bekerduel speelde mocht MHC Heerhugowaard heren 1 afgelopen zondag opnieuw in actie komen. Ditmaal ging het op bezoek bij Thor. ‘We begonnen beter dan de voorgaande wedstrijden en kwamen op voorsprong door een doelpunt van Bas Wulfers’, zei Tjade Bijlsma. ‘We hadden de wedstrijd in handen en speelden steeds beter naar mate de wedstrijd vorderde. Helaas kregen we een tegendoelpunt en moesten we opnieuw beginnen.’

Halverwege de eerste helft kwam de Heerhugowaardse ploeg op een 1-3 voorsprong dankzij treffers van Ewout Mallon en Lloyd Ovinge. Toch wist Thor terug te komen en we gingen beide teams rusten met een 3-3 tussenstand. In de tweede helft speelden de bezoekers heel slordig en kwam het op een 4-3 achterstand. ‘We kwamen gelijk door een bal van Bas Wulfers en begonnen weer beter te spelen en kansen af te dwingen.’ vervolgde Bijlsma. Dit resulteerde in een tip-in van Clim Oostra. Daarmee werd de eindstand bepaald op 4-5 voor Heerhugowaard.

Loenen – MHC Heerhugowaard dames 4-0
Bij Loenen leed de damesploeg van MHC Heerhugowaard een 4-0 nederlaag. De ploeg, die een behoorlijk gevulde ziekenboeg heeft, trad aan met drie invallers uit de A1. Disa Wilms, Mette Dubbeling en Tessa van Leest maakten hun opwachting.

De Heerhugowaardse hockeysters begonnen de wedstrijd zwak. De ploeg gaf slappe ballen en konden elkaar moeilijk vinden. De dames van Loenen maakten ook fouten, de bal ging van kant naar kant. Tegen het einde van de eerste helft was de tussenstand 3-0.

In de tweede helft hadden de bezoekers meer kansen. Angela Weijmer: ‘De rust is het spel was teruggekeerd en af en toe kwam er een bal de cirkel van Loenen in. Het doelpunt was ons niet gegund. Met een eindstand van 4-0 hebben we helaas geen punten gepakt. Komende week gaan we weer hard trainen om hopelijk volgende week voor de drie punten te gaan.’