HEERHUGOWAARD – De heren van MHC Heerhugowaard hebben in eigen huis een overwinning behaald. De dames kwamen terug van een achterstand, maar verloren uiteindelijk.

MHC Heerhugowaard heren – Nieuwkoop 4-2
MHC Heerhugowaard begon wat afwachtend en niet helemaal scherp aan het thuisduel met Nieuwkoop, dat daardoor al snel tot een kans kwam en ook de 0-1 maakte. Snel daarna maakte Laurens Lakeman de gelijkmaker. Heerhugowaard was wakker en wist de score verder uit te breiden naar 2-1 door een goal van Björn Wamelink.

Na de rust maakte Sven Balvers de 3-1 en leek de eindstand bepaald. Toch wist Nieuwkoop weer een aansluitingstreffer te scoren. Het slotakkoord kwam van Heerhugowaard, Laurens Lakeman maakte de 4-2 en bepaalde daarmee ook de eindstand. Tjade Bijlsma: ‘De wedstrijd was beter dan vorige week, alleen er zijn wel nog meer verbeterpunten.’

MHC Heerhugowaard dames – Purmerend 1-4
Tegen Purmerend begonnen de dames van MHC Heerhugowaard niet sterk. ‘We begonnen erg slordig en voorzichtig waardoor we meteen al een tegengoal kregen’, zag coach Maarten Bos. ‘Toen we in de wedstrijd zaten viel ineens onverwacht de 1-1.’ Het was Beau van Eden die de gelijkmaker voor haar rekening nam.

Na rust kwam er herboren MHC Heerhugowaard in het veld en wist het vier grote kansen te creëren. Bos: ‘Die hadden we moeten benutten. Helaas scoorde Purmerend wel hun kleine kansjes waardoor we toch met lege handen staan. Al met al hebben we een goede wedstrijd gespeeld.’