HEERHUGOWAARD – Lachende gezichten in ‘t Kruis waar KSV komende zomer vele oud spelers ziet terugkeren. Vijf spelers maken om verschillende redenen de overstap naar hun oude liefde. Daarnaast kiezen er ook twee ‘buitenstaanders’ voor voetballen bij de Kruizenaren.

Coach Tristan Ooms zal het met veel tevredenheid hebben gevolgd. Zijn selectie krijgt immers een flinke kwaliteitsinjectie met de versterkingen. Met Danny Konijn en Danny Havermans (LSVV) komen er twee spelers uit de eerste klasse, terwijl Sander Willemse en Dion Bleeker (SVW’27) lange ervaring hebben in de tweede klasse. Daarnaast verlaat Jordy van de Ham het befaamde ‘KSV 4’ om weer bij de selectie aan te sluiten. Ook Rick Does (Alcmaria Victrix) en Jouke Tuinstra (DTS) maken de overstap naar KSV.

Goede sfeer
In de kantine nemen de aanwinsten plaats aan één van de tafels. Het is een plek waar ze dit seizoen geregeld te vinden zullen zijn na wedstrijden aangezien het plezier een belangrijk onderdeel is van KSV. ‘Gezelligheid is belangrijk.’, beaamt Jordy van de Ham. Het is duidelijk te merken bij de ‘liefhebbers’ zoals zij zichzelf omschrijven. ‘We houden allemaal van het spelletje en daarnaast zijn we allemaal Heerhugowaarders.’, omschrijft Bart Velseboer de groep. Met de nodige humor is de klik tussen de spelers direct aanwezig.

Kroeg – KSV
Het initiatief tot deze ‘hereniging’ kwam in de kroeg tot stand, weet Rick Does zich nog te herinneren. ’Het begon uit een geintje, een week later was er een groepsapp en nu zitten we hier.’ lacht de aanvaller. Bart Velseboer, de huidige aanvoerder van de Heerhugowaardse ploeg, luistert aandachtig. ‘KSV is mijn club, het is mooi dat deze spelers terugkomen.’

Voor Sander Willemse is het een bewuste stap terug. ‘Jouke (Tuinstra, red.) en ik wilden graag weer samen voetballen, toen is het balletje gaan rollen. Dit is een ander niveau, maar dat vind ik op mijn leeftijd nu minder belangrijk.’, zegt de speler die overkomt van stadsgenoot SVW’27.

Verwachtingen
Ondanks dat er volgend seizoen een op papier sterk KSV aan de competitie begint zijn de verwachtingen niet te hooggespannen. ‘We moeten niet teveel verwachten, gewoon lekker voor het linker rijtje gaan.’ , aldus Dion Bleeker. De doelman zal vanwege zijn werk niet altijd aanwezig kunnen zijn, iets wat ook geldt voor Danny Konijn. Toch zullen alle spelers zo vaak mogelijk willen meedoen in ‘t Kruis waar plezier voorop staat. Dat laatste geldt ook voor de andere áánwinsten. Ze zijn terug op het oude nest, de hereniging is een feit.